Svetovanje pri izbiri kvalitetne vzmetnice

Le kvalitetne vzmetnice so dovolj dobre za vas

Danes trg preplavljajo najrazličnejše vzmetnice, žal pa ne moremo za vse reči, da so kvalitetne vzmetnice. Pojavljati so se začele razlike med vzmetnicami. Ne samo v udobju, temveč tudi v sami zračnosti in kvaliteti. Žal nekateri materiali, ki jih danes uporabljajo pri izdelavi vzmetnic, niso dovolj zračni in tudi obstojnost ter udobje sta pod vprašajem. V nekaterih vzmetnicah se vlaga nabira hitreje, kar pripomore k razvoju pršic in plesni. Nakup kvalitetne vzmetnice naj bo zato premišljen, z obiski spalnih salonov s strokovnimi svetovalci, ki vam lahko svetujejo glede izbire idealnega ležišča.

vzmetnica leticia sejem

Kako kupovati kvalitetne vzmetnice?

Pri nakupu vzmetnice dajte kvaliteto na prvo mesto. To je dandanes možno, saj obstajajo kvalitetne vzmetnice, ki poskrbijo za popolno udobje glede na vaše potrebe in želje ter v kombinaciji z ustreznimi materiali poskrbijo za vrhunsko zračnost, prožnost, daljšo življenjsko dobo in udobje. Zato si vzemite čas za pameten nakup, ki vam bo prinesel zdrav in krepčilen spanec.

Ko izbirate, katero vzmetnico kupiti, svetovalcem za spanje zastavite naslednja vprašanja:

  1. So materiali vzmetnice zračni?
  2. Imajo materiali vzmetnice ustrezne certifikate (npr. oeko-tex, plama-pur)?
  3. Je prevleka kvalitetne vzmetnice snemljiva in pralna?
  4. Mi boste ležišče izdelali po naročilu in pri tem upoštevali moje mere, potrebe in želje glede udobja?
  5. Ali v primeru, da z vzmetnico ne bom zadovoljen, omogočate garancijo varnega nakupa?
svetovanje- ortopedske vzmetncie Leticia

Če bodo svetovalci v izbranem salonu na vsa vprašanja odgovorili z DA, ste najverjetneje naleteli na kvalitetne vzmetnice. Prav take so vam na dosegu roke, saj se izdelujejo v Sloveniji. Gre za kvalitetne vzmetnice Leticia, ki nastajajo izpod rok izurjenih mojstrov in šivilj. Le še vprašanje časa, kdaj vam bo nova vzmetnica nudila udobno spanje in naspana jutra.

Zakaj investirati v kvalitetne vzmetnice?

Kot pri večini kvalitetnih izdelkov, tudi kvalitetne vzmetnice običajno pridejo z višjo ceno. In ljudje se pogosto vprašajo, ali se jim splača »toliko zapraviti za eno vzmetnico«. Res, da smo na vzmetnici manj aktivni kot kje drugod, vendar pa nam ravno kvalitetne vzmetnice zagotavljajo aktivnost čez cel dan. Dejstvo je tudi, da na vzmetnici preživimo 1/3 dneva, kar ni zanemarljivo.

ZANIMIVO: Na vzmetnici prespimo 33 % dneva in Slovenci v povprečju zanjo zapravimo 11 € na leto. Medtem ko se v avtomobilu vozimo le 1 % dneva, zanj pa v povprečju letno zapravimo kar 4100 €.

Investicija v kvalitetno vzmetnico je pravzprav investicija v vaše zdravje. Le naspani boste (na dolgi rok) imeli dovolj energije za aktivnost, lažje se boste spopadali s stresom, imeli pa boste tudi več volje za uravnoteženo prehrano. Pomanjkanje spanja me drugim vpliva tudi na slabšo koncentracijo in spomin ter razvoj srčno-žilnih bolezni. Več o vplivu spanja na dober imunski sistem si lahko preberete v članku tukaj.

temelj stebri zdravja zdravo življenje, imnuski sistem

Kvalitetne vzmetnice Leticia - zakaj jih izbrati?

Vzmetnice Leticia so kvalitetne vzmetnice, izdelane na slovenskih tleh pod okriljem Spalnega centra Maremico. Smo inovativna ekipa, katere poslanstvo je uporabnikom zagotoviti dovršeno spanje. Zaupa nam že več kot 26.000 Slovencev, ki so nad spanjem na vzmetnici Leticia navdušeni. Med drugimi nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, hokejist Žiga Pavlin in pevec Pero Lovšin.

Le najbolj kvalitetni materiali so dovolj dobri za vas

V Spalnem centru Maremico nam je zares pomembno, da uporabnikom naših ležišč zagotovimo ne le udobno, pač pa tudi zdravo spanje. Gre za zgodbo izjemne dovršenosti v vseh pogledih, še posebej glede prilagajanja in zračnosti, kar vzmetnice Leticia uvršča na vrh seznama izdelkov primernih za alergike, astmatike in vse, ki imajo težave s prekomernim nočnim potenjem. Za izdelavo vzmetnic namreč uporabljamo najkvalitetnejše materiale, ki so prožni, zračni in se ne drobijo.

Pri nas izdelujemo žepkaste vzmetnice in kvalitetne vzmetnice iz pene. Vzmetnice iz žepkastih vzmeti so znane po učinkovitem prehajanju zraka in veljajo za trenutno najbolj zračne kvalitetne vzmetnice na trgu. Pri penastih ležiščih je potrebno nekaj več previdnosti z materiali, ki so izbrani za izdelavo ležišča. Kvalitetne vzmetnice iz pene Leticia so izdelane iz hladnovaljane pene LetiCell, obdelane z biosojo, ki zaradi odprte celične strukture omogoča tako zračnost kot prilagodljivost ležišča.

Kvalitetne vzmetnice so tiste, ki se izdelajo po naročilu

Vzmetnice Leticia niso serijsko izdelane, temveč se izdelajo glede na telesne lastnosti, potrebe, želje in morebitne zdravstvene posebnosti vsakega posameznika. Standardnih mer med nami ni, zato je prav, da se kvalitetne vzmetnice izdelujejo po naročilu. V Spalnem centru Maremico za izdelavo idealnega ležišča uporabljamo meritev SmartBed, ki prek odtisa telesa izriše idealno postavitev modulov v ležišču. Na podlagi meritve strokovnjaki v proizvodnji izdelajo ležišče, ki optimalno ustreza telesnim meram in spalnim posebnostim posameznika. Izdelava kvalitetne vzmetnice Leticia po naročilu med drugim omogoča tudi izdelavo nestandardnih dimenzij ležišča.

Kvalitetna vzmetnica Leticia preseneča v številnih pogledih

Prevleka kvalitetne vzmetnice Leticia ima več prednosti. Ne le, da je snemljiva in pralna na kar 60 °C, pač pa omogoča tudi olajšano postiljanje. »Kako prosim,« si verjetno mislite. Naj vam razložimo.

Vzmetnice Leticia so tako kot velika večina vzmetnic ostalih proizvajalcev, visoke vsaj 28 cm in običajno je vzmetnica »pospravljena« v posteljni okvir. Seganje v trd lesen posteljni okvir in dvigovanje težke vzmetnice ni nič kaj prijetno delo, kajne? Zato smo v Spalnem centru Maremico s prilagojeno prevleko ustvarili inovacijo olajšanega postiljanja Exclusive Top. Pri postiljanju na Exclusive Top način postiljate zgolj vrhnji sloj ležišča (njegovo mehkobo oziroma trdoto po želji izberete med prodajnim procesom), medtem ko sta 2/3 vzmetnice »skriti« v oblazinjenje. Postiljanje še nikoli ni bilo tako enostavno, in zabavno!

olajsano postiljanje exclusive top vzmetnice leticia

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.