Med 6. in 10. aprilom vabljeni na SEJEM DOM ali v salon Spalnega centra Maremico! Razvajali vas bomo s sejemskimi ugodnostmi in darili
Vzmetnica Leticia. Posteljni okvirji in postelje BoxSpring.

Žepkasta vzmetnica Leticia – ležišče na žepkasto vzmetenje

Žepkasta vzmetnica velja za najbolj zračno ležišče na trgu, saj ji vzmeti omogočajo prost pretok zraka znotraj ležišča. Temu so hvaležni predvsem astmatiki in alergiki, saj so možnosti za razvoj hišne pršice zgolj minimalne. Poleg tega žepkaste vzmetnice obožujejo osebe, ki so nagnjene k močnejšemu potenju ponoči, saj je zračnost pri njih ena izmed najpomembnejših lastnosti ležišča. Žepkasto ležišče je primerno tudi za vse ljubitelje generalno trših ležišč.

Vzmeti na žepkasto vzmetenje so med najbolj čvrstimi oblikami materialov, ki jih uporabljamo pri izdelavi ležišč. Vseeno pa so žepkaste vzmetnice narejene tako, da se prilagajajo vsakemu posamezniku prav zaradi svoje oblike. V Spalnem centru Maremico smo namreč na podlagi več desetletnih izkušenj na področju spanja in ležišč, tudi na področju vzmetnic, stopili korak dlje. Poskrbeli smo namreč za dodatno, osebno udobje zgornjega dela vzmetnice, ki si ga vsak posameznik izbere sam, glede na svoje spalne potrebe in želje. S tem smo vzmetnice približali tudi ljubiteljem malo manj trdih in srednje trdih ležišč.

Kaj sploh pomeni žepkasto vzmetenje?

Žepkasto vzmetenje je izraz za vzmeti, pri katerih je vsaka posamezna vzmet obdana v »žepek« iz tkanine. Ti »žepki« omogočajo, da vzmeti ostanejo na svojem mestu in se med seboj ne prepletajo kot se je to dogajalo včasih, ko so v ležiščih uporabljali na primer šlarafijske vzmeti in bonell vzmeti.  Po letih izkušenj na področju ležišč in kakovostnega spanca v Spalnem centru Maremico namreč prisegamo na žepkasto vzmetenje. Zakaj, preberite v nadaljevanju.

Vzmetnice Leticia. Posteljni okvirji in postelje BoxSpring.

Žepkasto vzmetenje izrednega pomena za vaš dober spanec

To je edina vrsta vzmetenja, ki omogoča točkovno prilagajanje telesu in ne ploskovnega. Točkovno prilagajanje telesu pomeni, da se nam posamezno prilagodi vsaka vzmet posebej na točkah, kjer naše telo oporo potrebuje in ne skozi celotno ploskev enakomerno. Naš pritisk na ležišče namreč ni enak v ramenskem predelu in v ledvenem predelu. Nekje torej potrebujemo močnejšo oporo kot drugje.

Ležišče na žepkasto vzmetenje bo tako poskrbelo, da bo vaše telo idealno podprto na vseh predelih. Vsaka vzmet v »žepku« se namreč posebej odziva na pritiske telesa in se temu prilagodi. Poleg tega pa odziv posamezne vzmeti ne vpliva na odzive vseh vzmeti v njeni bližini. Prav tako žepkasta vzmetnica omogoča, da oba partnerja na zakonskem ležišču ne motita drug drugega, ko se obračata in premikata. To se namreč pogosto dogaja pri ostalih vrstah vzmetenja.

Detajl vzmetnice Leticia Multimodular - modularno ležišče 140 x 200

Žepkasto vzmetenje – prednosti

Med glavne prednosti žepkastega vzmetenja sodijo:

Žepkaste vzmetnice Leticia Spring

Žepkaste vzmetnice Leticia Spring

Ležišča Leticia se ponašajo s svojo lastno linijo žepkastih vzmetnic Spring. Izbirate lahko med različnimi višinami žepkaste vzmetnice, prav pri vsakem modelu pa boste izbrali tudi svoje sanjsko udobje (čvrsto, udobno ali zelo udobno), ki se bo nahajalo v zgornjem delu ležišča, nad žepkastim vzmetenjem.

Po želji lahko svojo žepkasto vzmetnico Leticia nadgradite tudi z Exclusive Top postiljanjem (več o tem v nadaljevanju). Vse žepkaste vzmetnice Spring so sestavljene enako, razlikujejo se samo v višini ležišča. Priporočamo, da višino ležišča izberete glede na svojo težo in strukturo telesa.

Izjemno udobno morje odlično zračenih malih žepkastih vzmeti, podprtim z zamenljivim gornjim delom, s katerim lahko udobje nastavimo po meri.

Potenje, nagnjenost k alergijam in astmi ali podobno, so dovolj velik razlog, da enostavno rečete DA liniji vzmetnic Leticia Spring.

Kakovostne vzmetnice, Vzmetnica Leticia: model Leticia Spring

DOTIK: Soft Touch prilagodljiva prevleka bo poskrbela, da vam bo na ležišču še bolj prijetno. Ker jo lahko perete, boste s tem poskrbeli še za higieno.

PRILAGAJANJE: Kadar koli v prihodnosti lahko zamenjate vrhnjo plast ležišča in tako poskrbite za svoje dobro spanje.

UDOBJE: Vsakdo izbere svoje udobje za spanje. Eni bodo izbrali čvrsto podporo, drugi kompaktno, a prilegajočo se, tretji pa zelo udobno. Izbira je vaša.

JEDRO: Srce ležišča je izdelano iz vnaprej določenih sedmih con udobja. Te zagotavljajo prilagajanje vašemu telesu, zračnost in prožnost.

image
Kakovostne vzmetnice, Vzmetnica Leticia: model Leticia Spring

DOTIK: Soft Touch prilagodljiva prevleka bo poskrbela, da vam bo na ležišču še bolj prijetno. Ker jo lahko perete, boste s tem poskrbeli še za higieno.

PRILAGAJANJE: Kadar koli v prihodnosti lahko zamenjate vrhnjo plast ležišča in tako poskrbite za svoje dobro spanje.

UDOBJE: Vsakdo izbere svoje udobje za spanje. Eni bodo izbrali čvrsto podporo, drugi kompaktno, a prilegajočo se, tretji pa zelo udobno. Izbira je vaša.

JEDRO: Srce ležišča je izdelano iz vnaprej določenih sedmih con udobja. Te zagotavljajo prilagajanje vašemu telesu, zračnost in prožnost.

Slovenska izdelava, brezplačna dostava in kratki dobavni roki

Vsa ležišča Leticia, tudi žepkaste vzmetnice linije Spring, so izdelane v Sloveniji. Podjetje Spalni center Maremico na trgu namreč velja za eno izmed najbolj inovativnih v svoji panogi, saj nenehno preseneča z novimi idejami in razvojem, ki se že vrsto let uspešno kosa tudi s ponudniki iz tujine. V svoji delavnici v Ljubljani številni mojstri ležišč in šivilje ustvarjajo uspešno zgodbo o uspehu in pomagajo številnim posameznikom do zdravega in kvalitetnega spanca.

vzmetnice leticia spalni center maremico svetovanje posvet katero vzmetnico kupiti

Svetovalke za zdravo spanje vas pričakujejo v Spalnem centru Maremico in nudijo strokovno svetovanje ter bodo skupaj z vami poiskale najprimernejše ležišče za vas. Ležišče bo izdelano ročno, v delavnici v Ljubljani, v najkrajšem možnem času – predvidoma okrog enega meseca, za točen dobavni rok nas kontaktirajte na prodaja@maremico.si ali pokličete na 051 621 429.

Ko bo ležišče enkrat narejeno, vam ga na dom dostavijo naši prijazni mojstri v copatih, tako da vam ni potrebno skrbeti za prenašanje ležišča do spalnice in na čistočo vašega doma.

Nadgradite svoje ležišče s posebnim, Exclusive Top postiljanjem

Ležišče Leticia linije Spring pa lahko tudi nadgradite s posebnim, tako imenovanim Exclusive Top postiljanjem. Le to omogoča, da v rjuho odenete zgolj zgornji del ležišča (toper). Pri tem svetujemo uporabo rjuhe Bella Donna La Piccola, po želji pa lahko izberete tudi drugo. Kakorkoli, z Exclusive Top postiljanjem vam nikoli več ne bo potrebno vzdigovati težke žepkaste vzmetnice, temveč boste enostavno postiljali zgolj njen zgornji del. Hrbtenica vam bo hvaležna, poleg tega pa boste na ta račun prihranili še nekaj dragocenega časa. Priročno, kajne?

Pri vsakem modelu izberete tudi svoje sanjsko udobje

Ležišče na žepkasto vzmetenje Leticia Spring ima na voljo še nekaj – pri vsakem modelu lahko brezplačno izberete udobje vzmetnice, ki ga želite. Osnova ležišča bo torej žepkasto vzmetenje, ki bo vašemu telesu dajalo ustrezno oporo noč za nočjo. Nad vzmetenjem pa se bo nahajal toper z materialom po vaši izbiri.

Izbirate lahko med tremi različnimi vrstami udobja in sicer:

Ležišče z žepkastim vzmetenjem - Vzmetnica Leticia detajl

Prevleka ležišča na žepkasto vzmetenje Spring

Žepkasta vzmetnica Leticia Spring se lahko pohvali s kvalitetno prevleko, ki jo boste lahko kadar koli preprosto odpeli z zadrgo. Perete jo lahko na kar 60 °C in to v domačem pralnem stroju. Ko je enkrat suha, jo preprosto namestite nazaj na ležišče in uživate v njeni svežini še naprej.

Žepkasta vzmetnica – kaj pa, če mi ne bo ustrezala?

Vsaka žepkasta vzmetnica Leticia Spring ima 2-letno garancijo z 8-letnim podaljšanim jamstvom. To pomeni kar 10 let mirnega in kvalitetnega spanca in naspanih juter. Poleg tega vam nudimo 30 dni mirnega  spanca. V tem času lahko namreč brezplačno zamenjate spalno udobje, če ugotovite, da ste izbrali napačno. Ker si resnično želimo, da bi bil vaš spanec dober in ker verjamemo v kvaliteto naših izdelkov.

Katere vrste vzmetenja še obstajajo in zakaj jih v Spalnem centru Maremico ne uporabljamo?

Prav tako je najpreprostejši izmed vseh sistemov vzmetenja. Gre za vzmeti, ki so navadno enake velikosti in togosti in so med seboj povezane z dodatnimi, okroglimi spiralami. Vzmetnica s tovrstnim vzmetenjem sčasoma dobi tako imenovani učinek viseče mreže, ko se vzmeti med seboj »vlečejo«. Prav to je pogosto primer, če na isti vzmetnici z bonell vzmetenjem spita dve osebi.

Nastanejo s tako imenovanim neskončnim pletenjem žice oziroma vzmeti med seboj. Veljajo za najkompaktnejši material med vsemi vzmetnicami. Podobno kot bonell vzmetenje so tudi šlarafijske vzmetnice neupogljive in jih ne moremo uporabljati skupaj z dvižnim mehanizmom postelje.

bonell sistem vzmetenja in slarafijske vzmeti v spalnem centru maremico ne uporabljamo

Bonell vzmetenje in šlafarijske vzmeti sta tudi značilna primera ploskovne prilagoditve telesu in ne točkovne.

Tovrstne prilagoditve pa niso najboljše, saj vzmetnica ostaja enake trdote po vsej površini, na kateri ležimo in se nam ne prilagaja. Vsi pa vemo, da je naš pritisk na podlago večji v predelih bokov in ramen kot na primer v ledvenem predelu.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z njihovo uporabo.