katero-vzmetnico

Katero vzmetnico kupiti

Katero vzmetnico kupiti je posto vprašanje pred nakupom. V razmislek koliko ste pripravljeni investirati z zdrav spanec: Da prespimo kar tretjino našega življenja, vemo prav vsi. In resnično prav je, da ta čas preživimo kar se da kvalitetno. Prav to namreč vpliva na preostali dve tretjini našega življenja. Toda, kakšno vzmetnico izbrati vseeno ni najbolj enostavna naloga. V nadaljevanju vam predstavimo ključne stvari, na katere velja biti pozoren pri nakupu nove vzmetnice.

Poznate dimenzije vzmetnice, ki jo potrebujete?

Pred nakupom se odločite kakšno dimenzijo vzmetnico pravzaprav potrebujete. Pri enojnih ležiščih se dimenzija začne pri širini ležišča 90 cm. Dolžina je najpogosteje 200 cm, če imate stisko s prostorom pa nekateri proizvajalci omogočajo tudi ležišča dolžine 190 cm. Boljši proizvajalci ležišč, vam bodo ustregli tudi z daljšimi dimenzijami – npr. 210 ali celo 220 cm. Podaljšane dimenzije srčno priporočamo višjim osebam. Ležišče naj bi bilo višje od nas samih vsaj 20 cm. Torej, če ste visoki 190 cm, priporočamo, da izberete ležišče dolgo vsaj 210 cm.

V podjetju Maremico na primer svoja ležišča proizvajamo sami, v Sloveniji. Prav slovenska proizvodnja nam omogoča veliko mero prilagodljivosti tudi glede dimenzije ležišča. Prav tako nam to omogoča, da lahko kateri koli sestavni del vzmetnice (prevleko, polnilo, toper itd.) kadar koli zamenjate oziroma obnovite.

Kakšna vzmetnica je primerna zame?

Ko se sprašujemo kakšno vzmetnico izbrati, ne moremo mimo vprašanja, katero polnilo je najbolj primerno za nas. Pa poglejmo iz česa vse lahko izdelamo vzmetnice.

Trda vzmetnica ali mehka vzmetnica? Ali nekaj vmes?

Če ste ljubitelj trde vzmetnice in se zjutraj zbujate z bolečinami v ramenskem obroču, ledvenem delu ali v predelu kolkov, potem bi vašemu telesu zares bolj odgovarjalo mehkejše ležišče. Koliko mehko oz. trdo ležišče pa morate ugotoviti sami – z obiskom trgovin, pohištvenih salonov ali spalnih centrov.

Iz katerih materialov so izdelane najboljše vzmetnice?

Vzmetnice iz vzmeti veljajo za najpopularnejše v Sloveniji. Načini vzmetenja so različni. V Spalnem centru Maremico vsekakor priporočamo žepkasto vzmetenje. Le to vam bo zdržalo najdlje, je najbolj trpežno in zanesljivejše. Poleg tega gre za edino vzmetenje, ki vam bo omogočalo, da ne motite partnerja pri spanju, saj se tresljaji ne prenašajo.

Poleg žepkastega vzmetenja obstajajo še bonnel vzmetenje ter šlarafijske vzmeti. Obe našteti se po nekaj časa »povesita«, pri čemer pride do tako imenovanega »učinka viseče mreže«, ki pa vam bo preprečevalo dobro, kvalitetno spanje.

spring vzmetnica vzmeti
Žepkaste vzmeti

Penasto ležišče nam omogoča nekoliko več udobja in možnosti prilagajanja kot klasična vzmetnica. Vendar se pene v kvaliteti močno razlikujejo, zato moramo biti posebno pozorni, kakšno izberemo. Biti mora kar se da zračna in hkrati sestavljena tako, da se bo lepo prilagodila telesu in nas podprla tam, kjer podporo potrebujemo (npr. v ledvenem predelu). Prav zato v podjetju Maremico izdelamo penasto ležišče iz različnih trdot pene in prilagodimo glede na kupčeve potrebe, telesne lastnosti in želje po udobju.

Sestavljanje vzmetnica Leticia
Izdelava penastega ležišča

Ostali materiali vzmetnic so na primer lateks, kokos, morska trava, konjska žima in podobno. V Spalnem centru Maremico smo preizkusili številne izmed njih in jih iz različnih razlogov opustili. Ležišče iz lateksa na primer ne odvaja odvečne vlage dovolj hitro in dobro, zato se na takšnem ležišču pogosto potimo in nam postane vroče. Prav zato te materiale odsvetujemo tudi vam.

Na kaj naj bom še pozoren pri izbiri materialov vzmetnice?

Nato se pri strokovnjaku za ležišča pozanimajte kaj to pomeni in na kaj bodite pozorni pri izbiri ležišča. Le strokovnjak vam lahko pomaga, da skupaj izberete pravo vzmetnico za vas.

V Spalnem centru Maremico, na Šlandrovi ulici 4 v Ljubljani, se že od leta 1994  posvečamo zdravemu spanju. Veljamo za inovatorje med proizvajalci ležišč v celotni Evropi. V Spalnem centru Maremico pa smo vam na voljo za svetovanje in pomoč pri izbiri prave vzmetnice za vas.

Prav tako vam je v Spalnem centru Maremico na voljo inovativna digitalna meritev telesa SmartBed. Le ta vam izriše sestavo idealnega ležišča za vašo telesno konstrukcijo. Meritev lahko posredujemo v proizvodnjo in idealno ležišče bo pri vas že prej kot v roku dveh mesecev.

Kupujete ležišče samo zase? Kupujete v paru ali za otroke?

Ne glede na to ali boste na ležišču spali sami ali s partnerjem je prav, da se obnašate nekoliko sebično in izberete najboljše zase. Med seboj smo si po željah in potrebah glede spanja različni in temu se moramo prilagoditi in to upoštevati pri samem nakupu. Tukaj ni prostora za sklepanje kompromisov.

V Spalnem centru Maremico se tega zavedamo, zato vam omogočamo, da vsak izmed partnerjev izbere svoje ležišče in udobje – mi pa vse skupaj zapakiramo v eno prevleko, da ležišče na koncu izgleda kot ena zaključena celota. Ne rabite imeti luknje med ležiščema, če tega ne želite. Vsak naj izbere sebi najljubše, mi pa bomo poskrbeli za ostalo.

Vzmetnica Leticia, modeli

Spreminjanje udobja

V Spalnem centru Maremico ponujamo tudi izbiro udobja ležišča. Ko ležišče že enkrat izberete, si lahko zamislite ali ga želite v zelo udobni, udobni ali kompaktni različici. To dosežemo s 6 cm visokim toperjem, ki je vgrajen v samo ležišče. Hkrati pa je toper možno kadar koli zamenjati. Čez 5 let namreč nismo več isti in povsem normalno je, da se spremenijo tudi naše želje in potrebe pri spanju.

Kaj bo pa pod vzmetnico?

Vredno je razmisliti, kaj boste imeli pod samim ležiščem oz. kam boste ležišče postavili. Boste obdržali posteljni okvir, ki ga že imate ali boste kupili novega? Če razmišljate o novem okvirju, vsekakor ne spreglejte najnovejšega trenda BoxSpring postelje. Gre za oblazinjeno posteljo, nadstandardne višine in prestižnega izgleda. Postelja obsega vse – izbrano ležišče, barvo in material oblazinjenja, izbrano vzglavno stranico, oblazinjen podstavek, dostavo in montažo.

Vzmetnice Leticia, hotel Post, Avstrija

Če ste pristaš klasičnih posteljnih okvirjev pa se pozanimajte, kakšno je najboljše posteljno dno za vaše izbrano ležišče. To je po navadi odvisno od materiala iz katerega je narejeno ležišče in višine izbranega ležišča. Vsekakor se pozanimajte pri strokovnjaku. Ustrezno posteljno dno močno pripomore k življenjski dobi ležišča.

Prelistajte katalog Spalnega centra Maremico

Na enem mestu si boste lahko ogledali vse o ležiščih Leticia, možnosti o vgradnji ležišča Leticia v BoxSpring postelje in številne posteljne dodatke za čudovit videz vaše postelje.

Naročite svoj izvod več kot 100 strani dolgega kataloga v PDF obliki. Če ga želite prelistati tudi v tiskani obliki, vam ga z veseljem pošljemo na dom brezplačno.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.