Potenje ponoči

Nočno potenje

Slabe sanje ali nezračno ležišče?

Vsak človek na dan z znojenjem izloči približno tri litre tekočine. Od tega ponoči izločimo od približno četrt do pol litra znoja. Seveda pa je količina izločenega znoja odvisna od vsakega posameznika. Na povečano nočno potenje vplivajo tudi drugi dejavniki – npr. temperatura prostora, hrana, stres in ležišče, v katerem spite!

Če se v jutro, ne glede na letni čas in temperaturo prostora, zbujate prepoteni in dehidrirani, se težava najverjetneje skriva v vašem ležišču. Umetni materiali slabše kakovosti lahko poleg potenja povzročijo še preležanine, slabšo prekrvavljenost in predvsem nelagodje, ki vodi do nespečnosti.

naravni materiali

Kako omiliti nočno potenje?

Da omilite nočno potenje, izberite ležišče, ki je izdelano iz zračnih materialov, ki omogočajo prehajanje zraka. Ležišče Leticia je narejeno iz skrbno izbranih materialov, ki omogočajo prehajanje zraka, vlage in toplote v vseh smereh – navzgor in navzdol, prečno in vzdolžno. Prevleka ležišča je pralna pri 60 °C.

Materiali so naravi prijazni, iz obnovljivih virov, ki med spanjem prijetno negujejo vašo kožo in ji omogočajo maksimalno udobje. Tu so še prečni zračni kanali, ki skrbijo za odvajanje odvečne vlage in prijetno počutje.

Seveda pa ne pozabite tudi na primerno posteljnino in spalna oblačila iz naravnih materialov!