🎁 PRAZNIČNE UGODNOSTI! -10 % na izbrane posteljne dodatke do konca leta 2022. Koda kupona: DECEMBER10 🎁
pena za lezisce

Kakšno je kakovostno ležišče iz pene

Penasta ležišča so med kupci izredno priljubljena, saj se pena za ležišča odlično prilagaja obliki telesa in poskrbi za izredno udobno spanje. Poleg tega kvalitetno peno za ležišča odlikujejo majhna teža, prožnost in trajnost. Niso pa vsa penasta ležišča enako kvalitetna. Manj kvalitetna pena je po navadi manj prožna, se slabše prilagaja in počasneje suši. Poleg tega začne hitreje propadati in daje penastemu ležišču krajšo življenjsko dobo.

Ležišče iz spominske pene, da ali ne?

Spominska pena za posteljo je zadnja leta izredno priljubljena. Njena kvaliteta je predvsem prilagodljivost, saj se ležišče iz spominske pene oblikuje po obliki vašega telesa. Je pa slabost spominske pene ta, da ni zračna, zato jo odsvetujemo vsem, ki se med spanjem pogosto potite ter vsem alergikom in astmatikom. Nezračno ležišče namreč ne odvaja vlage, v njegovem jedru pa se lažje zadržujejo hišne pršice.

Kaj pa lateks?

Poleg spominske pene proizvajalci ležišč za postelje pogosto uporabljajo lateks. Gre za naraven material, ki je prav tako prilagodljiv in prožen in sam po sebi tudi zračen. Je pa njegova slabost, da se na njem čez čas ustvari povrhnjica, ki onemogoča optimalno prehajanje vlage, zato se tudi na ležišču iz lateksa bolj potimo ter hitreje se razvijejo prišice. Lateks se sčasoma začne tudi drobiti, posledično pa ležišče iz lateksa izgublja udobje.

Katera pena za ležišče je najboljša?

Splača se poiskati ležišče iz pene, ki poleg prilagodljivosti tudi diha. Najbolj zračna ležišča so ležišča iz vzmeti, ki pa so sicer manj prilagodljiva kot penasta ležišča. Po drugi strani pa hladno valjana pena poskrbi tako za prilagodljivost kot za zračnost ležišča. Zračnost mu omogoča odprta celična struktura hladno valjane pene, skozi katero zrak normalno prehaja.

Ker svojim uporabnikom želimo zagotoviti tako kvalitetno kot zdravo spanje, tudi v Spalnem centru Maremico izdelujemo penasta ležišča iz hladno valjane pene LetiCell. Ta material smo izbrali načrtno, saj velja za eno kvalitetnejših pen, ki naredi ležišče zares vrhunsko in odlično za naše kupce.

Materiali za vzmetnice kvalitetno ležišče Leticia

Penasto ležišče Leticia bo izdelano glede na vaše potrebe in želje

Sestavljanje vzmetnica Leticia

Ker ležišč ne izdelujemo serijsko in na zalogo, pač pa po naročilu, vam penasto ležišče lahko izdelamo popolnoma po vaših željah. To nam omogoča tudi domača, slovenska proizvodnja, ki je locirana v ljubljanskih Črnučah.

V naši ponudbi ležišč lahko najdete ležišče iz pene Leticia TrioComfort in penasto vmetnico Leticia MultiModular.

Delno prilagodljivo ležišče iz pene TrioComfort

Penasto ležišče TrioComfort je 7-območno ležišče s tremi nastavljivimi območji v predelu ramen, križa in bokov. Vrhnji sloj ležišča oziroma njegovo udobje izbirate sami – to je lahko prav tako mehkejše penasto ali bolj čvrsto vzmeteno.

Si želite še večjo prilagodljivost? Naj vas navduši vzmetnica iz pene MultiModular!

Še en korak naprej od klasičnih penastih ležišč je invoativna vzmetnica iz pene MultiModular. Gre za popolnoma personalizirano ležišče, sestavljeno iz 20 penastih modulov. V jedro ležišča so postavljeni tako, da to ležišče ustreza izključno vam. Pred izdelavo ležišča MultiModular so namreč potrebne meritve vaših telesnih mer ter pogovor glede spalnih navad in potreb. Na tistih delih, kjer ugotovimo, da vaše telo potrebuje mehkejšo podporo (običajno v predelu ramen, bokov, kolkov in kolen), vstavimo mehkejše module. Kjer vaše telo potrebuje bolj čvrsto oporo, pa vstavimo trše module. 

Vzmetnica Leticia Multimodular po meri

Vzmetnica MultiModular za zares idealno podporo in udobje poleg pene v spodnjem delu vsebuje tudi sloj žepkastih vzmeti. Vrhnji sloj ležišča oziroma njegovo udobje izbirate sami – to je lahko mehkejše penasto ali bolj čvrsto vzmeteno.

DOBRO VEDETI: V primeru telesnih sprememb, možna zamenjava modulov!

Kadar koli v prihodnje, module v ležišču MultiModular lahko zamenjamo. Običajno je to potrebno v času nosečnosti, ob večji pridobitvi ali izgubi telesne teže in podobnih telesnih spremembah. Ležišče MultiModular je v celoti obnovljivo ležišče. To pomeni, da poleg modulov lahko v prihodnosti zamenjate tudi kateri koli drugi del ležišča, kot je npr. prevleka ležišča, zgornji sloj ležišča itd.

Komu priporočamo penasto ležišče Leticia?

Ležišče Leticia TrioComfort in ležišče Leticia MultiModular priporočamo vsem tistim, ki ste pristaši penastih ležišč, hkrati pa zase želite najboljše. Oba penasta ležišča sta primerna tudi za astmatike in alergike, saj sta, kot že omenjeno, sestavljena iz kakovostne pene, ki diha. Poleg tega imata oba ležišča snemljivo in pralno prevleko, kar še dodatno zagotavlja vrhunsko higieno.

Ležišče iz pene priporočamo tudi za spanje otrok in mladostnikov. Ker so otroci lažji od odraslih, se njihovo telo v penasto ležišče lepo pogrezne in prilagodi, pri tem pa jim ležišče običajno ni premehko. Ležišče TrioComfort je prilagojeno v 7. območjih in lahko otrokom zagotovi kvalitetno spanje skozi celotno otroštvo.

Zakaj ima penasto ležišče Leticia več prednosti kot ostala ležišča iz pene?

Če vas še nismo prepričali, bi vas radi spoznali še z nekaterimi prednostmi ležišča Leticia, ki jih zgoraj še nismo omenili:

1. Olajšano postiljanje, ki ga še niste izkusili
Penasto ležišče Leticia je verjetno edino ležišče, pri katerem lahko postiljate le vrhnji sloj ležišča. Zakaj bi pri postiljanju dvigovali težko vzmetnico, ko pa si to delo lahko olajšate?

olajsano postiljanje exclusive top vzmetnice leticia

2. Izbor številnih dimenzij
Pri nas omejitve ne obstajajo. Ker ležišča izdelujemo po naročilu, vam lahko izdelamo tudi ležišče nestandardne dimenzije.

3. Zakonska postelja – dvojina v skupni celoti
Pari z različnimi željami glede udobja so pri nas stalne stranke. Ker želimo, da prav vsak posameznik spi zares odlično, v ležišče zakonske dimenzije vstavimo dve enojni vzmetnici, oblečemo pa ju v skupno prevleko. Ta princip omogoča, da si vsak posameznik izbere svoje ležišče z izbranim udobjem, brez prilagajanj partnerju. Poleg tega dve enojni vzmetnici omogočata, da premiki enega partnerja med spanjem na svojem ležišču, drugega ne zmotijo. Kvaliteten spanec je tako zagotovljen vsem.

Par v postelji spanje crkljanje

4. Dostava in montaža sta popolnoma brezplačni
Za prevoz izbranega ležišča ne potrebujete najemati kombija ali nam dodatno plačevati za dostavo. Vse uredimo mi. Ležišče Leticia vam po želji vstavimo v obstoječ okvir, lahko pa lesen posteljni okvir ali oblazinjen posteljni okvir BoxSpring naročite pri nas.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.