Čiščenje jogija, vzglavnika in odeje.

Nasveti za čiščenje jogija, vzglavnika in odeje

Čiščenje jogija, vzglavnika in odeje je opravilo, ki se ga marsikdo med nami otepa, ga prelaga na partnerja ali odlaša s stavkom “Bom naslednji vikend.” Res je tudi, da imamo na trgu še danes jogije in vzglavnike brez snemljive pralne prevleke. Težko jih je čistiti in če že, najbolj pomaga globinsko čiščenje jogija. Vzglavnika žal ne, saj bi ga lahko s takim načinom čiščenja po vsej verjetnosti poškodovali. Kar se tiče čiščenja odeje, pa je vse odvisno od tega, kakšno polnilo vsebuje.

Novi materiali za prijazno čiščenje jogija, vzglavnika in odeje

Dandanes je postalo čiščenje jogija oz. čiščenje vzmetnice precej enostavno in hitro, tako da tega dela res ni več potrebno prelagali na “naslednji vikend” in ne na svojega partnerja. Enako velja za čiščenje vzglavnika in odeje. Da je temu tako, se lahko zahvalimo nekaterim proizvajalcem ležišč, vzglavnikov in odej, ki upoštevajo nove smernice zdravega in udobnega spanja. Med te proizvajalce vsekakor spadamo mi, podjetje Maremico in ponosni smo na to. Smernice zdravega in udobnega spanja namreč zapovedujejo uporabo ležišč, vzglavnikov in odej, ki dobro oddajajo vlago, vsebujejo določene sestavne dele, ki jih lahko snamemo in operemo kadar koli se pokaže potreba po tem.

Ko kupujete izdelke za udobno spanje, si vzemite čas in preverite tudi način čiščenja.
Pri nakupu izdelkov za zdravo in udobno spanje svetujemo, da ste pozorni ne le na udobje in kvaliteto, temveč tudi na podatek ali se lahko čiščenje jogija, vzglavnika in odeje lotite kar sami, v domačem pralnem stroju z ustrezno velikim bobnom za pranje. V nasprotnem primeru boste morali pranje prevleke zaupati čistilnici, ki bo poskrbela za njihovo vrhunsko čistočo.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov glede čiščenje jogija, vzglavnika in odeje. Poleg boste našli tudi nekaj izdelkov, ki so izjemni tako glede udobja in kvalitete, kot tudi glede enostavnega, hitrega in temeljitega čiščenja.

Nasveti za enostavno in hitro čiščenje jogija

Če imate ležišče s snemljivo pralno prevleko, potem vam bodo spodnji nasveti prišli prav, saj boste lahko čiščenje jogija opravili kar se da hitro in enostavno. Če pa vaše trenutno ležišče nima snemljive prevleke, si boste morali pomagati z drugačnim čiščenjem – globinsko čiščenje jogija. Ne bo pa odveč brati dalje, saj boste s prebiranjem spodnjih nasvetov spoznali prednosti, ki vas bodo spodbudile, da boste naslednjič kupili ležišče s snemljivo pralno prevleko.

Vzmetnica Leticia s snemljivo prevleko

Preden se lotite čiščenja jogija, snemite rjuho in jo operite na 60 °C
Priporočamo, da rjuho menjate na dva tedna. Za boljšo higieno strokovnjaki priporočajo tedensko. V primeru virusnih obolenj pa še pogosteje, saj se takrat naše telo čisti strupov, virusov in bakterij preko potenja. Če material rjuhe dovoljuje, jo operite na 60 °C – to je namreč temperatura, ki uniči hišne pršice.

Čiščenje vzmetnice s snemljivo prevleko

Po tem, ko ste z vzmetnice odstranili rjuho, poiščite zadrgo in z njeno pomočjo snemite zgornji del prevleke vašega jogija oz. vzmetnice. Če imate dovolj velik boben, boste prevleko brez težav oprali kar doma. Res je, da je verjetnost ali boste lahko prevleko oprali doma odvisna od tega, kako veliko dimenzijo vzmetnice imate in kako debela je njena prevleka. Večja, kot je dimenzija vzmetnice, težje boste prevleko oprali sami in se boste za ustrezno čiščenje morali obrniti na čistilnico. Izjema so zakonske vzmetnice oz. zakonski jogiji, ki imajo na sredini prevleke zadrgo. Le ta omogoča, da lahko vsako polovico operete ločeno v pralnem stroju, kar se izkaže za nadvse praktično.

Redno čiščenje jogija oz. vzmetnice je ključ do zdravega spanja

Možnost, da lahko operete prevleko svojega ležišča kadarkoli, je resnično enkratna. Če samo pomislite, da v povprečju na noč izločimo pol litra tekočine skozi dihanje in potenje, se kar nekaj tega vpije tudi v naše ležišče; skupaj s prahom, odmrlo kožo in ostalimi telesnimi izločki. Svetujemo vam, da prevleko vašega jogija operete vsaj enkrat letno pri temperaturi 60 °C (preverite etiketo za vzdrževanje). V primeru raznih virusnih in bakterijskih obolenj seveda večkrat. Bodite pozorni, da oprano prevleko sušite na zraku v senci in ne v sušilnem stroju, saj lahko prevleko vašega jogija skrčite in jo posledično uničite.

Kako enostavno je lahko prevleko pred pranjem sneti z ležišča Leticia, si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Temeljito čiščenje jogija je še posebej pomembno, če imate alergijo na prišice in/ali alergijo na prah

Prav zato so naše ročno izdelane vzmetnice Leticia, ki jih izdelujemo po meri iz vrhunskih zračnih materialov in vsebujejo snemljivo pralno prevleko (pranje pri 60 °C), tako enkratne in izjemno priljubljene doma in v tujini.

Dobro vedeti:

Za alergike, astmatike in vse, ki imajo težave z močenjem postelje, je tu kvalitetna nepremočljiva rjuha Respira, ki je na voljo v vseh dimenzijah.

nepremocljiva rjuha respira

Ne le čiščenje jogija, tudi čiščenje vzglavnika je dandanes postalo enostavno

Kot opažamo, je ljudem velikokrat samoumevno, da vzglavnik uporabljajo dlje časa, kot je priporočljivo (vzglavnik je namreč priporočeno menjati na 2 do 3 leta). In če se temu doda dejstvo, da do nedavnega vzglavniki niso imeli snemljive prevleke, nekatere celo nismo smeli oprati, potem lahko izrečemo veliko dobrodošlico inovativni izdelavi in vrhunskim materialom, ki so zračni, antialergijski in seveda pralni. Vzglavniki, ki vsebujejo naravna polnila (perje, 100% bombaž …), se žal ne morejo tako hitro sušiti in se v njih zadržuje vlaga, ki vsekakor ni zdrava. V nasprotju pa je na voljo vse več vzglavnikov, katerim lahko prevleko snamete, jo operete in s tem poskrbite za ustrezno spalno higieno.

Vzglavniki Leticia, slovenska izdelava

DOBRO VEDETI: Naj na tem mestu predstavimo kakovosten anatomski vzglavnik Leticia. Njegova sestava je popolna kombinacija zračnih materialov. Polnilo v tem vzglavniku je prožno, prilagodljivo vašim potrebam in vsebuje snemljivo pralno prevleko. Z njim lahko zagotovite higienski maksimum kadar koli boste želeli; še posebej v času viroznih obolenj, ko smrkamo in se potimo. Dandanes lahko poleg čiščenje jogija izvajamo tudi čiščenje vzglavnika, kar vsekakor podaljšuje tudi njegovo uporabo.

To še ni vse. Slovenska ekipa Maremico je razvila še en vzglavnik, ki ga boste lahko oprali v celoti – tudi njegovo polnilo. To je ergonomski vzglavnik Pillow 4 you. Več si preberite TUKAJ.

Čiščenje odeje in posteljnine za popolno sprostitev

Vsak med nami ve, kako čudovit je občutek, ko se zvečer uležeš v svežo posteljo, z oprano posteljnino. Priporočljivo je, da menjamo posteljnino skupaj z rjuho najkasneje po dveh tednih uporabe. Operemo jo vedno z ustreznim čistilnim sredstvom in mehčalcem, za še bolj svež von in dodatno mehkoboj, v kolikor seveda niste preobčutljivi na to. Ne pozabite, da je priporočljivo prati posteljnino na 60 °C, zato, da se znebimo hišne pršice, ki se hrani z našo odmrlo kožo in tudi zato, ker na noč v povprečju izločimo pol litra tekočine (skozi kožo, dihanje …).

Par na vzmetnici Leticia TrioComfort

Nekaj jo vpije naša pižama, rjuha, ležišče in nekaj tudi odeja. V odeju se namreč nabira tudi prah, zato je pomembno, da odejo operete vsaj enkrat na leto, v kolikor vam odeja to dopušča. Nekatere žal lahko očistimo le s kemičnim čiščenjem, kar ni isto kot navadno čiščenje z vodo in ustreznimi pralnimi sredstvi.

DOBRO VEDETI: Naši uporabniki zelo pohvalijo naslednjo odejo – dvojna prešita odeja Climabalance BedTime, ki je poleg inovativnih zračnih blazinic poznana tudi po tem, da jo lahko operemo na kar 95 °C. Posušite pa brez težav v sušilnem stroju

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.