Med 6. in 10. aprilom vabljeni na SEJEM DOM ali v salon Spalnega centra Maremico! Razvajali vas bomo s sejemskimi ugodnostmi in darili
napake pri nakupu

7 najpogostejših napak, ki jih delamo pri nakupu ležišča

1. Premalo se informiramo o tem, kakšno ležišče moramo kupiti, da bo naše spanje zdravo, udobno in higienično.

 • Ležišče se nam mora optimalno prilagajati glede na našo telesno konstitucijo, spalne navade in morebitne zdravstvene težave.
 • Ležišče mora imeti dovolj prehodnih zračnih kanalov.
 • Sestavljeno mora biti iz zračnega ter zdravju neškodljivega materiala.
 • Ležišče mora imeti snemljivo pralno prevleko iz hitrosušečega materiala.
 • Ležišče, v kolikor ni vodno ležišče, mora imeti primerno posteljno dno za dodatno zračenje.

Preberite, kako izbrati najboljše ležišče za hrbtenico.

2. Premalo se zavedamo, da smo si različni po telesni konstituciji, spalnih navadah in morebitnih zdravstvenih težavah.različni ljudje

 • Vprašajmo se, kakšno ležišče bi nam odgovarjalo ter kakšni zdravstveni problemi nam krajšajo spanec.
 • Bi imeli bolj mehko ali bolj trdo ležišče?
 • Na katerih mestih želimo, da nas podpira?
 • Ali imamo težave s hrbtenico? S potenjem?
 • Nas boli ramenski obroč?
 • Se ponoči zbujamo z bolečimi kolki?
 • Kje točno želimo, da se nam ležišče optimalno prilagodi?
 • Sem alergik? Astmatik?

Za kakovosten spanec si moramo zagotoviti ležišče, ki bo izdelano tako, da bo upoštevalo telesne lastnosti, spalne navade in zdravstvene težave. Kaj je skrivnost ležišča Leticia?

3. V spalnici namenimo premalo prostora samemu ležišču in si pogosto kupimo prekratko ali preozko ležišče.

V povprečju tretjino dneva preživimo v spalnici, konkretno v svoji postelji. Zato je pomembno, da kupimo dovolj veliko ležišče. Priporočamo, da v spalnici namenite več prostora ležišču. Od njega boste imeli več kot od dodatnega kvadratnega metra prostega mesta v spalnici.

Vse o dimenzijah ležišč lahko preberete tukaj.

Kavica4. Pogosto namenimo premalo denarja za nakup kakovostnega ležišča.

Premislite, koliko denarja namenimo za nakup avtomobila, ki ga menjamo pogosteje kot menjamo ležišče.

Koliko denarja namenimo za obvezni letni servis in registracijo avtomobila? Koliko denarja za kavice, čokolado … za stvari, ki jih zares ne potrebujemo?

Prioritete imamo različne tako glede na želje kot na zmožnosti. In prav je tako. Vseeno pa ne smemo pozabiti, da je zdrav in kvaliteten spanec pomemben za uspešen dan. Le-ta lahko pripelje do boljšega počutja in večjega osebnega zadovoljstva.

5. Se premalo informiramo o tem, koliko časa je ponudnik ležišč na trgu.

Dolgoletne izkušnje na področju zdravega spanja so pri izdelavi ležišč in pri sami prodaji še kako dobrodošle. Pomembno je, da prodajalec in proizvajalec obenem ter da zna znanje posredovati naprej do kupcev z nasveti in preko samega izdelka.

Kaj pa poprodajne storitve? Bi kupili ležišče pri ponudniku, ki nudi rezervne dele in ki vam lahko že obstoječe ležišče prilagodi tudi po nakupu?

6. Ne preverimo, ali je ležišče izdelano v državah EU ter ali je iz certificiranega materiala najvišje kakovosti in varnosti.certifikat bio soja

Države EU imajo visoke zahteve do proizvajalcev in do sestave materiala, kar je z vidika kupca zelo dobrodošlo. Ležišča so iz različnih materialov, ki so velikokrat lahko poimenovani z zavajajočimi imeni. Zato ne bo odveč, če preverite ali proizvajalec potrjuje varnost svojega izdelka s certifikati, kot sta »Oeko- Tex Standard 100, razred 1« in »HygCen«.

7. Odločanje brez preizkusa

Največja napaka pri nakupu ležišča je odločanje brez preizkusa, le na podlagi besed. Zelo verjetno ne bo nič pomagal preizkus stoje ali samo z roko. Prav tako nam kratko ležanje na ležišču v salonu nič ne pove. Najbolj zanesljiv način za ugotovitev, katero ležišče je pravo, je meritev Visual Comfort, ki pokaže, katera trdota ležišča je idealna za vsak delček vašega telesa. Odločite se za preizkus. Pridite na meritev.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z njihovo uporabo.