Nakup ležišča

napake pri nakupu

Pogoste napake, ki jih delamo pri nakupu novega ležišča

1. Premalo se informiramo o tem, kakšno ležišče moramo kupiti, da bo naše spanje zdravo, udobno in higienično.

 • Ležišče se nam mora optimalno prilagajati glede na našo telesno konstitucijo, spalne navade in morebitne zdravstvene težave.
 • Ležišče mora imeti dovolj prehodnih zračnih kanalov.
 • Sestavljeno mora biti iz zračnega ter zdravju neškodljivega materiala.
 • Ležišče mora imeti snemljivo pralno prevleko iz hitrosušečega materiala.
 • Ležišče, v kolikor ni vodno ležišče, mora imeti primerno posteljno dno za dodatno zračenje.

2. Premalo se zavedamo, da smo si različni po telesni konstituciji, spalnih navadah in morebitnih zdravstvenih težavah.različni ljudje

 • Vprašajmo se, kakšno ležišče bi nam odgovarjalo ter kakšni zdravstveni problemi nam krajšajo spanec.
 • Bi imeli bolj mehko ali bolj trdo ležišče?
 • Na katerih mestih želimo, da nas podpira?
 • Ali imamo težave s hrbtenico? S potenjem?
 • Nas boli ramenski obroč?
 • Se ponoči zbujamo z bolečimi kolki?
 • Kje točno želimo, da se nam ležišče optimalno prilagodi?
 • Sem alergik? Astmatik?

Za kakovosten spanec si moramo zagotoviti ležišče, ki bo izdelano tako, da bo upoštevalo telesne lastnosti, spalne navade in zdravstvene težave. Izjema je vodno ležišče, ki se zaradi fizikalnih lastnosti vode idealno prilagaja vsakomur, ne glede na telesno konstitucijo, velikost, težo ter spalne navade.

3. V spalnici namenimo premalo prostora samemu ležišču in si pogosto kupimo prekratko ali preozko ležišče.

V povprečju tretjino dneva preživimo v spalnici, konkretno v svoji postelji. Zato je pomembno, da kupimo dovolj veliko ležišče. Priporočamo, da v spalnici namenite več prostora ležišču. Od njega boste imeli več kot od dodatnega kvadratnega metra prostega mesta v spalnici.

Kavica4. Pogosto namenimo premalo denarja za nakup kakovostnega ležišča.

Premislite, koliko denarja namenimo za nakup avtomobila, ki ga menjamo pogosteje kot menjamo ležišče.

Koliko denarja namenimo za obvezni letni servis in registracijo avtomobila? Koliko denarja za kavice, čokolado … za stvari, ki jih zares ne potrebujemo?

Prioritete imamo različne tako glede na želje kot na zmožnosti. In prav je tako. Vseeno pa ne smemo pozabiti, da je zdrav in kvaliteten spanec pomemben za uspešen dan. Le-ta lahko pripelje do boljšega počutja in večjega osebnega zadovoljstva.

5. Se premalo informiramo o tem, koliko časa je ponudnik ležišč na trgu.

Dolgoletne izkušnje na področju zdravega spanja so pri izdelavi ležišč in pri sami prodaji še kako dobrodošle. Pomembno je, da prodajalec in proizvajalec obenem ter da zna znanje posredovati naprej do kupcev z nasveti in preko samega izdelka.

Kaj pa poprodajne storitve? Bi kupili ležišče pri ponudniku, ki nudi rezervne dele in ki vam lahko že obstoječe ležišče prilagodi tudi po nakupu?

6. Ne preverimo, ali je ležišče izdelano v državah EU ter ali je iz certificiranega materiala najvišje kakovosti in varnosti.certifikat bio soja

Države EU imajo visoke zahteve do proizvajalcev in do sestave materiala, kar je z vidika kupca zelo dobrodošlo. Ležišča so iz različnih materialov, ki so velikokrat lahko poimenovani z zavajajočimi imeni. Zato ne bo odveč, če preverite ali proizvajalec potrjuje varnost svojega izdelka s certifikati, kot sta »Oeko- Tex Standard 100, razred 1« in »HygCen«.

 

Odgovori na ta vprašanja vam bodo vsekakor pomagali, da si boste lahko naredili ožji izbor ponudnikov. Obiščite jih in preverite njihovo ponudbo. Pustite si svetovati in videli boste, kdo vas bo prepričal.