hrbtenica bolecina ponoči

Kako izbrati najboljše ležišče za hrbtenico?

Včasih se nam spanje, ležišče, postelja … zdi povsem samoumevno in zelo malo pozornosti posvečamo delu svojega dneva, ko spimo. A ko nas enkrat začnejo mučiti težave in bolečine v hrbtenici, se vsa zgodba obrne. To, na čem spimo, nam postane pomembno, saj vpliva na naš dan. Kako torej izbrati najboljše ležišče za hrbtenico?

Ne sklepajte kompromisov

Ko gre za vaše spanje in zdravje, vam svetujemo, da ne sklepate kompromisov. Že od začetka pojdite po poti najboljše izbire zase in tako boste hitro prišli do odgovora na vprašanje ’katero ležišče kupiti’.

Naročite katalog ležišč Leticia

Vsak je drugačen

Včasih je veljalo, da je za tiste, ki imajo težave s križem ali hrbtenico, najbolj primerno čim bolj trdo ležišče. Spanje brez vzglavnika, trde ’dile’, neudoben spanec … Ko boste izbirali najboljše ležišče zase, ne posplošujte in se ne dajte prepričati, da ’vsem, ki imajo težave s hrbtenico, pa ustreza takšno in takšno ležišče’. Vsako telo je drugačno in če nekomu ustreza trdo ležišče, ni nujno, da bo ustrezalo tudi vam.

Preverite različne modele in preizkusite idealno udobje. Kliknite TUKAJ.

Poslušajmo svoje telo

Hrbtenica je organ, ki je ukrivljen v obliki črke S. Podporo ležišča potrebuje po svoje celotni dolžini, zato je logično, da se mora ležišče prilagajati hrbtenici in ne obratno. Kar hočemo namreč doseči, je sprostitev vseh hrbteničnih napetosti.

Če bo hrbtenica čez noč poravnana, se bo s tem raztegnila, povečal pa se bo krvni pretok med vretenci. Srednje trdo, ergonomsko oblikovano ležišče nam bo pri tem veliko bolj pomagalo kot ležišče, ki je v celoti enotno oblikovano.

Svetujemo, da pred nakupom ležišča raziščete možnosti, predvsem pa na lastni koži preizkusite različne modele in trdote ležišč ter tako ugotovite, kaj vam ustreza.

Osebna ležišča, ležišča NOVE DOBE

Na tržišču so že kar nekaj časa, a jih marsikdo še vedno ne pozna. Gre za ležišča nove dobe, ki dokazano bolje delujejo na naše telo. Z ležišči, kjer je trdota vsakega delčka nastavljena natančno po vašem telesu, se boste lahko najboljše sprostili in se rešili bolečin. S serijskimi ležišči to ni mogoče, saj so vnaprej oblikovana in nastavljena po nekih drugih merah, ne vaših. Dober premislek, primerjanje in predvsem preizkušanje na lastni koži so torej tiste 3 stvari, ki jih moramo nujno imeti v mislih, ko kupujemo najboljše ležišče zase!

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Vabljeni na
sejem Dom

Med 22. in 26. marcem imate priložnost, da spoznate ležišča Leticia in postelje BoxSpring na sejmu Dom v Ljubljani in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.