Vzmetnica Leticia, modeli

Alergija na pršice – kaj morate vedeti?

Danes je približno tretjina ljudi občutljiva na različne alergene iz okolja. Eden najpogostejših povzročiteljev alergije v zaprtih prostorih je hišna pršica. Kljub temu, da ni nevarna, mnogim povzroča težave, kot so na primer: nadležno draženje v nosu in očeh, kihanje, smrkanje, kašljanje, v hujših primerih celo astmatični napad. Če te nevšečnosti vplivajo na kvaliteto vašega spanja, potem berite dalje, saj vam bomo zaupali, s katerimi izdelki si boste lahko zagotovili mirno nič in naspana jutra.

3 najpogostejša vprašanja, ki jih alergiki na hišne pršice najpogosteje zastavijo

1. Kaj je hišna pršica?

Hišna pršica je mikroskopsko majhna žival, ki se hrani z delčki odmrle kože in drugimi organskimi materiali. Rada imajo vlažno okolje, ki je primerno ne samo za bivanje, temveč tudi za razmnoževanje.

2. Kje se hišne pršice rade zadržujejo?

Rade se zadržujejo v preprogah, na oblazinjenem pohištvu, v sedežnih garniturah, odeji in posteljnini. Še posebej pa se hišne pršice dobro počutijo v vzglavnikih in ležiščih, kjer imajo na voljo precej hrane (sploh ob neredni menjavi posteljnine) in vsebujejo bodisi slabo sušeče naravne materiale bodisi umetne materiale slabše kakovosti, ki ne omogočajo sprotnega odvajanja vlage iz ležišča in posledično predstavljajo idealno okolje za razmnoževanje hišne pršice.

3. Alergija na pršice je moja tegoba že nekaj let. Kako si lahko pomagam?

Če ste ljubitelj izključno naravnih materialov in spite na ležišču, na nadvložku in vzglavniku, ki vsebujejo naravne materiale (volna, bombaž, perje, kamelja dlaka …), ste pokriti z odejo, ki prav tako vsebuje naravno polnilo, potem je čas, da se od tega poslovite. Sicer je lepo, da ste ljubitelj naravnega, vendar v primeru alergije na pršice, to za vas ni dobro in ni zdravo.

Kako si lahko pomagate?

V prvi vrsti si lahko pomagate tako, da za svoje spanje izbirate izdelke, ki dobro odvajajo vlago – to so materiali, ki so proizvedeni z namenom, da se določen izdelek posuši hitreje. Za primer lahko vzamemo športno majico, ki vsebuje materiale, ki so proizvedeni z namenom, da se vam majica med izvajanjem športne aktivnosti suši dokaj sproti. Podobnih rešitev se poslužujejo tudi v spalni industriji, pri proizvodnji ležišč, vzglavnikov, posteljnine in odeje.

Nato sledi nasvet, da morate posteljnino in odejo prati pogosteje kot sicer, na vsaj 60 stopinjah. Kako pogosto prati posteljnino je odvisno tudi od tega, kako huda alergija na pršice je pri vas.

Alergija na pršice je tegoba za katero imamo rešitve, ki delujejo

Naše poslanstvo je izdelava izdelkov, ki zagotavljajo dober in zdrav spanec. V ta namen smo izdelali anatomski vzglavnik ter udobno in po meri izdelano ležišče oz. vzmetnice Leticia. Ne dopuščamo nobenih izjem tudi, ko je prisotna huda alergija na pršice. Naše dolgoletne izkušnje so nam dale veliko znanja, za nami je veliko pogovorov s kupci in strokovnjaki. Vse to nas je pripeljalo do razvoja konkretnih rešitev. Ne le približkov. V podjetju Maremico izdelujemo izključno ležišča in vzglavnike, ki so zračni, ki bodo dihali z vami in sproti odvajali odvečno vlago. Stojimo za svojimi izdelki in jih z naprednimi inovativnimi rešitvami in materiali sproti tudi dopolnjujemo.

Vzemite stvar v svoje roke!

Ker je kakovosten spanec temelj za vaše zdravje, si ga morate zagotoviti z izdelki, ki vam bodo omogočali nemoten spanec skozi celo noč. Zakaj bi se ponoči prebujali zaradi neprijetne srbečice, kihanja …, ko pa zares lahko mirno spite in si »polnite« baterije za nov dan.

Spati na ležišču in vzglavniku, ki slabo odvajata vlago, je slabo za zdravje, četudi alergije na pršice nimate. Če vas tare alergija na pršice in se zbujate utrujeni, pa je še kako pomembno, da za svoje spanje izberete izdelke, ki so kakovostni, pralni in izdelani iz zračnih materialov. Le tako boste lahko deležni zdravega in krepčilnega spanca, ki je ključen pri gradnji vašega imunskega sistema.

Spoznajte vzmetnice Leticia, ki bodo dihale z vami

Če so znaki alergije na pršice poznani vam ali morda vašemu družinskemu članu, potem spoznajte izdelke, ki jih morate imeti v svoji spalnici. Kot prvo vam predstavljam slovensko ročno izdelane vzmetnice Leticia Spring.

Gre za izjemno zračno linijo ležišč Leticia za katero na splošno velja izjemna zračnost in enostavno vzdrževanje higiene, saj imajo prav vsi modeli snemljivo prevleko, ki jo boste lahko oprali na 60 °C. Vzmetnice Leticia Spring so na voljo z vzmetmi za ljubitelje čvrstega udobja, kot tudi v kombinaciji z drugimi mehkejšimi zračnimi materiali, ki naredijo spalno udobje udobnejše in so potem bolj primerne za ljubitelje srednje mehkega udobja.

Kakovostne vzmetnice, Vzmetnica Leticia: model Leticia Spring
»Če vas muči alergija na pršice in ste ljubitelj bolj čvrstega udobja, potem vas vabim v Spalni center Maremico, da vam predstavim vzmetnice Spring, ki vsebujejo Multizone vzmeti in tako poskrbijo da se vam bo v popolnosti prilegalo. Poleg tega pa se bomo pogovorili tudi o morebitnih drugih željah, ki so vezane na spalno udobje.«
Tana, svetovalka za zdravo spanje
Tana Š. Juhart
Svetovalka za zdravo spanje

Izberite vzglavnik Leticia, tudi če imate znake hude alergije na pršice

Anatomski vzglavnik Leticia skriva vse atribute popolnega vzglavnika, ki ga zlepa ne boste želeli menjati. Ko ga boste enkrat preizkusili, bo osvojil vaše srce. Med uporabniki je priljubljen ne le zato, ker mu lahko osebno nastavijo višino, trdoto in naklon, mu dodajajo ali odvzemajo module, ter si na tak način spreminjajo vzglavnik Leticia v najbolj oseben vzglavnik daleč naokoli, priljubljen je še zaradi dveh lastnosti:

  • Vsebuje izjemno zračno polnilo, ki poskrbi za sprotno odvajanje vlage. Vzglavnik v tem primeru vsekakor ni primerno okolje za razmnoževanje pršic, saj v njem ni nobene vlage.
  • Vsebuje snemljivo pralno prevleko, ki jo boste lahko oprali na 60 °C. To pa je dovolj visoka temperatura, s katero boste lahko uničili te majhne živalice.
Linija vzglavnikov Leticia

Zakaj hišne pršice ne marajo prešite odeje ClimaBalance?

Odgovor je preprost: Odeja ClimaBalance BedTime je prešita odeja, ki hišni pršici ne bo zanimiva, saj se v njej vlaga ne more nabirati. Zasluga za to gre inovativnim zračnim blazinicam, ki poskrbijo za nenehno kroženje zraka ter posledično odvajanje odvečne vlage in toplote. Da pa bo 100 % zadovoljila zahtevam alergikom na hišne pršice, je pralna pri temperaturi 95 °C. To je izjemen podatek, ki vas ne sme pustiti ravnodušne – sploh, če vas muči zares huda alergija na hišne pršice. 

Poleg že omenjenega je ta odeja priljubljena tudi zato, ker velja za izjemno praktično prešito odejo. Gre za dvojno odejo, ki je speta skupaj in jo lahko uporabljate v vseh letnih časih. V toplih mesecih jo enostavno razpolovite oz. odpnete in se prepustite izjemnemu lahkotnemu občutku, ki ga ta odeja ponuja. 

dvojna prešita odeja zimska odeja poletna odeja climabalance bedtime

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Vabljeni na
sejem Dom

Med 22. in 26. marcem imate priložnost, da spoznate ležišča Leticia in postelje BoxSpring na sejmu Dom v Ljubljani in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.