Vzmetnica Leticia, modeli

Katero ležišče izbrati

Katero ležišče izbrati, je vprašanje, ki si ga ponavadi zastavimo, ko razmišljamo o menjavi ležišča. Bodisi zaradi njegove dotrajanosti, bodisi, ker se zbujamo na premehkem ali pretrdem ležišču utrujeni z mravljinci v rokah in bolečinami v križu in ramenih.

Tukaj ne boste brali o ležiščih iz plute, bombaža, kokosa, morske trave in podobno. Zakaj? Zato, ker tovrstni materiali ne morejo nuditi udobja ter zagotavljati ustrezne podpore in razbremenitev, ki jo zahteva fizionomija človeka.

Odločitev, katero ležišče izbrati, ne sme biti impulzivna

Pred nakupom novega ležišča, si vzemite čas. Razmislite kaj želite od novega ležišča, kaj bo na vaše spanje delovalo blagodejno ter kako boste dosegli čudovit izgled spalnice. Bodite odprti za vse vrste ležišč in spremljajte ponudnike oz. proizvajalce, ki lahko ležišče iuzdelajo tako, da ga prilagodijo vam. Ne obratno.

Vzemite si čas za razmislek in si odgovorite na 10 vprašanj

  • Se želite zjutraj zbuditi naspani?
  • Se želite zbujati brez bolečin in mravljincev, ki so posledica pretrdega ali premehkega ležišča?
  • Želite, da bo vaše novo ležišče izdelano ročno, iz kakovostnih in trpežnih materialov?
  • Bi za svoje udobje radi izbrali ležišče brez sklepanja kompromisov s svojim partnerjem/partnerico?
  • Želite, da vam pri nakupu ležišča oz. vzmetnice svetujejo strokovnjaki?
  • Želite, da bi bilo vaše ležišče izdelano glede na vaše potrebe, telesne lastnosti, morebitne zdravstvene težave in želje po udobju?
  • So vam všeč visoke vzmetnice za lažje leganje, vstajanje in bolj kraljevski videz?
  • Potrebujete poleg vzmetnice tudi posteljno ogrodje s predali ali brez?
  • Bi želeli postiljati ležišče enostavneje kot do sedaj?
  • Vas zanima, kako se po novem kupuje ležišče s pomočjo nevtralne meritve?

Če vas zanima, katero ležišče je najboljše ležišče, se obrnite na strokovnjake

Dolgoletne izkušnje, lasten razvoj in proizvodnja, znanje, ekipa strokovnjakov z jasno vizijo in cilji je pot do nakupa ležišča, s katerim boste resnično zadovoljni.

SPALNI CENTER MAREMICO – SLOVENSKI INOVATOR, KO GRE ZA SPANJE

Med slednje spada podjetje Maremico z razstavnim salonom Spalni center Maremico v ljubljanskih Črnučah. Dolgoletne izkušnje (od 1994) so nam dale veliko znanja in izkušenj, ki so nas pripeljale do točke, da smo z lastno proizvodnjo osebnih ležišč Leticia, BoxSpring postelj in vodnih postelj Lectus eden izmed najbolj inovativnih proizvajalcev ležišč in postelj v Evropi.

8 nasvetov, ki se jih je dobro držati, ko se odločate, katero ležišče izbrati

NASVET 1: Izberite ležišče, ki bo izdelano ročno glede na vaše telesne lastnosti, potrebe in želje po udobju

To je dandanes mogoče in vam je bližje, kot si mislite. V ljubljanskem Spalnem centru Maremico lahko preizkusite različne koncepte ležišč in njihova udobja, ki so posledica uporabe različnih materialov. Po pogovoru in svetovanju zastavimo načrt izdelave ležišča (slovenska proizvodnja) glede na vaše telesne lastnosti – kje točno vaše telo potrebuje podporo in kje razbremenitev ter katero udobje je tisto, ki vas bo prebujalo v naspano jutro. Bodisi vam je všeč trše ležišče, srednje trdo ali mehko, obstajajo načini in proizvajalci, ki vam ga lahko prilagodijo do popolnosti.

Pri tem, katero ležišče izbrati, da bo za vas idealno, si nekateri proizvajalci pomagajo z nevtralno meritvijo. Kako taka meritev poteka v Spalnem centru Maremico, izveste TUKAJ.

Vzmetnica Leticia - slovenska proizvodnja, ročna izdelava, šivilja pri delu.
digitalna meritev telesa leticia vzmetnice po meri

NASVET 2: Ne sklepajte kompromisov, ko gre za ustreznost podpore in udobja

Četudi gre za zakonsko ležišča, imata lahko oba ločeni oz. edinstveni udobji znotraj ležišča. Enotna prevleka bo to vsekakor skrila in na zunaj pričarala popolno celoto. Pravi strokovnjak bo točno vedel, kaj mora storiti v primeru, če kupec kupuje zakonsko ležišče.

NASVET 3: Vaše novo ležišče naj bo izdelano iz kakovostnih, prožnih in zračnih materialov

Skoraj vsako ležišče vam bo na začetku ponujalo izbrano udobje. A da bo to udobje trajalo vrsto let, izberite ponudnika, ki za izdelavo ležišč izbira le najboljše certificirane materiale in ki razmišlja trajnostno. Ponavadi imajo spalni centri in pohištveni saloni ustrezne certifikate materialov na vpogled, zato boste do teh podatkov prišli brez problema. In še nekaj, kar zadeva materiale. Naj vam ne bodo vodilo pri izbiri ležišča. Ne ukvarjajte se z njimi, saj se do popolne perfekcije po navadi pride s kombinacijo le teh.

NASVET 4: Naročite se na svetovanje - katero ležišče kupiti

O svojih potrebah in željah, katero ležišče kupiti, se pogovorite s strokovnjakom. To vam dandanes omogočajo spalni centri in pohištveni saloni. Strokovnjakom oz. svetovalcem zaupajte svoje želje in potrebe. Vprašajte jih, ali vam lahko izdelajo ležišče glede na vaše želje.

Ležišče Leticia - svetovanje v salonu

NASVET 5: Bodite pozorni na zračnost samega ležišča

Za zračnost ležišča so ključni materiali, ki sproti odvajajo vlago. Med slednje spadajo vzmeti, zračne pene in še kaj. Le dovolj zračna ležišča so tista, ki vam bodo zagotavljala suh spanec brez nepotrebne vlage, za katero vemo, da je glavni krivec za razvoj in zadrževanje pršic.

NASVET 6: Izberite ležišče, kateremu boste lahko enostavno postiljali le vrhnji sloj

Zakaj bi dvigovali težke vogale ležišč pri nameščanju rjuhe, ko pa lahko postiljate le vrhnji sloj ležišča, preostali del pa je lično oblazinjen v barvo, ki jo sami izberete. Dandanes imate možnost izbrati ležišče s Exclusive Top prevleko za enostavnejše postiljanje. Ta slovenska inovacija še posebej navdušuje ljudi z bolečinami v križu, v členkih na rokah in tiste, ki se soočajo s pomanjkanjem moči v rokah. Za ležišče z enostavnim načinom postiljanja se vse pogosteje odločajo tisti, ki kupujejo zgolj ležišče in le tega vstavijo v obstoječe posteljno ogrodje. Postiljanje v tem primeru postane res enostavno, saj ni potrebe po dvigovanju celotnega ležišča.

exclusive top enostavno postiljanje postelje nadvložek toper

NASVET 7: Za popolno čistočo postelje, izberite ležišče s snemljivo prevleko

To bo vsekakor pripomoglo k boljšemu spanju in k daljši življenjski dobi samega ležišča.

NASVET 8: Izberite ležišče, ki ga boste lahko čez čas obnovili

Da, tudi to je možno. Gre za napreden in trajnostni pristop izdelave ležišč, ki razveseljuje še tako zahtevne kupce, željne, da bi njihovo ležišče trajalo in trajalo. Neverjetno je, kako se napredek kaže tudi v spalni industriji in zdaj si ga lahko privoščite tudi vi.

Spalni center Maremico – brez kompromisov prava odločitev za obisk

Na vprašanje »katero ležišče kupiti«, si boste zdaj verjetno lažje odgovorili. Sploh, če se zavedate, da sta od tretjine dneva, ko ga prespimo, odvisni preostali dve tretjini. Kdo smo in zakaj smo se odločili za slovensko proizvodnjo ležišč in postelj, boste lahko zares začutili, ko nas boste obiskali.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.