Bolečine v ramenih

Bolečine v ramenih

Bolečine so posledica slabe prekrvavitve

Bolečine v ramenih in ramenskem obroču so pogosto posledica stresa, prevelike obremenitve, napačne telesne drže ali lažjih poškodb. Pojavijo se lahko tudi zaradi slabe prekrvavitve tega dela in posledično nezadostne oskrbe mišic s kisikom. Zelo pogosto pa bolečine v vratu in ramah (tudi v bokih) nastanejo zaradi spanja na pretrdi ali premehki vzmetnici in/ali prenizkem ali previsokem vzglavniku.

Za bolečine v ramah pogosto krivo neustrezno ležišče

Večina ljudi ob omenjenih težavah ne pomisli, da je za njihov nastanek krivo ravno neustrezno ležišče, ki je lahko pretrdo ali premehko in se ne prilagaja vašim izbočenim delom telesa – v tem primeru ramenom in bokom. Sploh, če je ležišče novo. Obiski zdravnikov, stroški dodatnih pregledov in obiski fizioterapevtov sčasoma dajo vedeti, da gre zgolj za zategnjenost mišic. To je dobra novica, saj v tem primeru pomaga dobra fizioterapevtska masaža in novo ležišče. V kombinaciji s pravim vzglavnikom.

Če je ležišče pretrdo, nastanejo pritiski na ramena preveliki.
Pretok krvi je moten, sklepi pa so preobremenjeni. Posledično se ponoči več obračate, ker telo išče bolj ustrezno lego. Za vaš spanec to ne pomeni nič dobrega, saj se ponoči prebujate, spanec je rahel in vam ne zagotavlja ustrezne regeneracije. Pogosto pride tudi mravljinčenja in bolečin v ramenih. Če je temu tako, je čas se osredotočite na vaše ležišče in resno razmislite o njegovi menjavi.

Alenka Pogačar - vzmetnice Leticia
Alenka Pogačar, dipl. fizioterapevtka

Kot fizioterapevtka se vsakodnevno srečujem z ljudmi, z njihovimi poškodbami in bolečinami, ki so lahko posledica športnih aktivnosti, nesreč, napačnih, ponavljajočih se gibov ali drugih slabih navad, kot je na primer spanje na premehkemu ali pretrdemu ležišču. In prav slednje je bilo pri meni razlog za jutranje bolečine v predelu križa in ramen. Kmalu sem ugotovila, da sem svoje spanje očitno zaupala pretrdemu ležišču. Kljub temu, da sem imela doma skoraj novo ležišče, sem morala sprejeti odločitev, da ga zamenjam.

Katero ležišče izbrati, da boste uspešno odpravili bolečine v ramenih?

Nič lažjega. V vašem primeru je najboljša rešitev, da izberete ležišče, ki bo izdelano posebej za vas – glede na vašo širino ramen, pogost spalni položaj, telesne lastnosti in morebitne zdravstvene posebnosti. Kot tako je ležišče Leticia oz. linija MultiModular, ki je izdelano ročno in prilagojena izključno glede na potrebe in želje kupca. Četudi gre za zakonsko ležišče, se bo vsaka polovica ležišča prilagodila posameznikovim potrebam in željam. Kot celota, pa bo zakonsko ležišče vizualno delovalo poenoteno. Kako poteka slovenska proizvodnja, si lahko pogledate TUKAJ.

Vzmetnice Leticia. Slovenska ročna izdelava.
Irena Prašnikar, vodja šiviljstva
Vzmetnice Leticia - zadovoljni uporabniki. Ležišče Leticia
Darko Đurić, paraolimpijec

»Glede na to, da sem zelo asimetričen in da sem rabil kar veliko pripomočkov, da sem lahko kvalitetno spal, sem poskusili z modelom Multimodular, ki se je obnesel kot res odlična rešitev.« nam je v intervjuju zaupal naš paraolimpijec Darko Đurić.
Kakšna prilagoditev ležišča Leticia je bila potrebna pri Darku Đurić in kako zadovoljen je, izveste TUKAJ.

Bolečine v ramenih – kaj lahko storimo?

Izjemno pomembno je, da se med spanjem mišice ramenskega obroča sprostijo, ramenski sklep pa razbremeni. To lahko dosežete le z ležiščem, ki se vam bo v predelu ramen vdal oz. se vam prilagodil.

Ljudje smo v predelu ramen najbolj široki, zato predvsem pri spanju na boku v tem predelu od ležišča potrebujemo prilagodljivost. Če je ležišče trdo, pritiska na ramena, pretok krvi je moten in sklepi so obremenjeni. To občutite kot jutranje mravljinčenje in bolečine v ramenih.

Sara Isaković, bivša vrhunska plavalka in srebrna olimpijska medalistka ima zaradi plavalske kraiere precej široka ramena. Ker ležišče Leticia omogoča, da se prilagodi telesu vsakega posameznika posebej, je tudi Sara izbrala prav to – ležišče Leticia Multimodular. Preberite si njeno mnenje.

sara isakovic leticia mnenje

Do pravega ležišča s svetovanjem izkušenih strokovnjakov

Ko kupujete novo ležišče, je prav, da se obrnete na strokovnjake. Obiščite Spalni center Maremico, kjer bomo skupaj ugotovili kakšno ležišče je pravo za vas. Dolgoletne izkušnje od 1994 in lastna, slovenska proizvodnja spalnega programa, omogočata širok nabor možnosti, s katerimi vam lahko izdelamo ležišče, ki bo resnično pravo za vas.

Udobje, prilagoditev ležišča glede na vašo širino ramen, bokov, tudi ledvenega dela, je nekaj, kar bo dvignilo nivo kakovosti vašega spanja in odpravilo bolečine v ramenih, v kolikor so posledica neustreznega ležišča. A to še ni vse. Izkušnje kažejo tudi, da osebna ležišča omilijo tudi bolečine v ramah, ki so posledice morebitnih drugih obolenj oz. poškodb.

Nevtralna 4D digitalna meritev SmartBed za 100% natančnost

Računalniško podprt 4D digitalni sistem “SmartBed” izjemno jasno, slikovno in v živih barvah pokaže, ob kakšni trdoti in kje na ležišču se vaše telo počuti najbolje. To nam je pogosto vodilo pri izdelavi osebnega ležišča Leticia. Nad tako naprednim svetovanjem, ki vključuje tudi nevtralno meritev, sta bila navdušena tudi Gašper in Anja.

NOVO - Na trgu vzmetnice za enostavno postiljanje

Gre za dobro premišljen način izdelave vzmetnice, ki je nastal zahvaljujoč našim kupcem. Zaupali so nam, da imajo bolečine v sklepih, bolečine v rokah, bolečine v ramenih …, in da posledično težje nameščajo rjuho na svoje ležišče.

K temu smo pristopili resno in zahvaljujoč lastni proizvodnji začeli z izdelavo vzmetnice za enostavo postiljanje. Izdelane so tako, da rjuho namestite le na vrhnji sloj vzmetnice, medtem, ko je preostali del vzmetnice oblazinjen v vam najljubšo barvo ter vstavljen v vaše obstoječe posteljno ogrodje.

olajsano postiljanje exclusive top vzmetnice leticia

Kaj pa vzglavnik? Za bolečine v ramenih je lahko kriv tudi neustrezen vzglavnik

Ni vseeno na kakšnem vzglavniku spite, zato nakup vzglavnika ne sme biti impulziven. Previsok ali prenizk vzglavnik je lahko krivec za bolečine v ramenih in bolečine v vratu. Glede na fizionomijo telesa in glede na to, da pri spanju na boku potrebujete v predelu vratu ustrezno podporo, je izbira je pravega vzglavnika zelo pomembna. Lahko je vzglavnik še tako kakovosten, priljubljen pri vaših prijateljih in promoviran v medijih, to ne pomeni, da bo odgovarjal tudi vam. Ljudje se med seboj razlikujemo, zato je prav, da izberete vzglavnik, ki si ga boste prilagodili sami.

Zmagovalna kombinacija z ležiščem Leticia je vzglavnik Leticia

Vzglavnik Leticia je modularno zastavljen, zato si ga lahko poljubno prilagajate po višini, trdoti in naklonu. Gre za slovensko inovacijo, ki s svojim nastavljivim sistemom razveseljuje prav vsakega uporabnika. Več o vzglavniku Leticia izveste v videu.

Odločite se za strokovno svetovanje v Spalnem centru Maremico

Na vas je, da dobro razmislite o tem, kakšen je vaš trenutni vzglavnik in na kakšnem ležišču spite. Če je eno ali celo oboje razlog za vaše bolečine v ramenih, potem naj bo vaš naslednji korak obisk Spalnega centra Maremico. Imamo precej znanja in izkšenj, tudi lasten razvoj ležišč in vzglavnikov nam daje širino, ki jo redki ponudniki premorejo. Ogledali in preizkusili boste najbolj osebna ležišča, ki jih našim naročnikom vedno izdelamo šele potem, ko se spoznamo in izvemo za želje in posebnosti.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.