Med 6. in 10. aprilom vabljeni na SEJEM DOM ali v salon Spalnega centra Maremico! Razvajali vas bomo s sejemskimi ugodnostmi in darili
Primerno spalno okolje

Zdravo spalno okolje

Ali ste vedeli, da so britanski raziskovalci ugotovili, da je kakovosten spanec na zelo visokem mestu med dejavniki, ki vplivajo na zadovoljstvo ljudi z življenjem? Kako tudi ne bi bilo, če pa je od njega odvisen cel naš dan. Poskrbeti pa moramo za 2 stvari: vrhunsko ležišče in zdravo spalno okolje.

1. Korak: vrhunsko ležišče

Kdor spi na Leticii, lahko ta korak že odkljuka! Ležišče Leticia je namreč ležišče, ki je izdelano po vaši meri, po meri vašega telesa. Nič se ne more bolj prilegati vaši hrbtenici, kot nekaj, kar je izdelano po njenih merah. Za pravilen izračun in grafičen prikaz poskrbi sistem VisualComfort. To je sistem, ki nam v barvah prikaže položaj in pritiske vašega telesa na ležišču. Potem lahko enostavno določimo, v katerem predelu telesa potrebujete manj v katerem pa več podpore.

2. Korak: Zdravo spalno okolje

Vrhunsko ležišče ne pomaga nikomur, če spi v zatohlem, hrupnem spalnem okolju. Zagotovo vam je težko zaspati, če je prostor zelo hladen, če v bližini poteka glasna zabava ali če se v prostoru zadržuje vlaga.
Da bi bilo spanje na vašem vrhunskem ležišču udobno, si moramo ustvariti prostor, ki bo ustrezal našemu telesu in bo pozitivno vplival na naše spanje. Pri tem moramo pomisliti na naslednje dejavnike:

— Zračenje prostora
Vsakodnevno poskrbite za zračenje vaše spalnice. Ne bojte se zračenja pozimi – hladen zrak bo zaradi ogrevanja hitro izpuhtel, vseeno pa boste poskrbeli za dovod novega, svežega zraka. V poletnih mesecih imejte okna odprta celo noč, potem pa jih zgodaj zjutraj zaprite in tako preprečite vročini vstop.

— Vlažnost prostora
Vlaga v prostoru naj bi bila med 40 in 60%. Vse, kar je manj kot 40%, pomeni, da je zrak suh, ta pa nam povzroča kašelj in draženje dihal. V tem primeru predlagamo, da za vlažnost poskrbite tako, da v prostor postavite skodelico vode ali na radiator postavite mokro oblačilo.

— Primerna temperatura
Če upoštevamo nasvete strokovnjakov, potem mora biti spalnica ogreta med 16 in 18°C. Nižje temperature silijo telo v skrčen položaj, porabimo pa ogromno energije, da se zagrejemo. Višje temperature pa nam povzročajo nemiren spanec.

V čem je skrivnost Leticie? Preberite tukaj.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z njihovo uporabo.