odličen spanec

Zdrav in udoben spanec noč za nočjo

Odličen spanec

Spanje je veliko več kot le počitek. Spanje je čas, v katerem se telo obnavlja, utrjuje spomine in kopiči energijo. Odličen spanec je miren in krepčilen, daje nam potrebno življenjsko energijo, veselje ter občutek spočitosti. Spanje se nam zdi tako samoumenevno, a odloča o tem, ali se boste zbudili polni energije, mirni, spočiti, samozavestni in dan preživeli dobro … ali pa se boste zbudili polni skrbi, slabe volje, živčni in dan preživeli čemerno. Vse je odvisno od tega, kako spite.

Ljudje prespimo približno tretjino svojega življenja. To je več časa, kot ga preživimo s prijatelji, več kot ga izkoristimo za prosti čas in celo več kot ga porabimo za šolanje in delo. Pomislite, koliko energije in truda vložite v vse te aktivnosti in kako malo v iskanje rešitev, s pomočjo katerih bi bolje spali! Ob hitrem življenjskem ritmu na žalost pogosto pozabimo na zdravo življenje in tudi na zdravo spanje.

Kaj vpliva na naše spanje?

Lahko bi rekli, da ima največji vpliv na zdravo spanje postelja, v kateri spimo. Zelo pomembno je, da nam ležišče nudi dobro podporo in da se na njem počutimo udobno. Če vas zjutraj, ko vstanete, vse boli, bolečine pa po dveh ali treh urah popustijo, je zanje najverjetneje kriva vaša postelja. Če vam vaše ležišče ne ustreza, razmislite o zamenjavi, saj si boste le tako zagotovili mirno spanje. Vzemite si čas in skrbno izberite svoje novo ležišče …

Kaj vse zagotavlja zdrav in udoben spanec?

Spanje nam predstavlja nekaj samoumevnega in brez njega si ne predstavljamo živeti, ustvarjati, biti zdravi in zadovoljni. Pa nam je samoumevno tudi, da je zdravo spanje možno samo na kvalitetnem ležišču? Na ležišču, ki se izdela na podlagi vaše telesne konstitucije, spalnih navad in morebitnih zdravstvenih težav? Le ležišče, izdelano glede na vaše potrebe ter iz kvalitetnega materiala, je idealno ležišče za odličen spanec.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.