Dekle z dvignjenim ležiščem odpravila refluks

Ste tudi vi med tistimi, ki vas pestijo težave z refluksom in z zgago? Gre za zelo pogosto bolezen, katere simptomi so zelo neprijetni in vplivajo na kvaliteto posameznikovega življenja. Refluks vpliva tudi na spanec, saj je zaradi njegove sprožitve ponoči ta nekvaliteten.

Zakaj pride do refluksa?

Refluks se pojavi zaradi nepravilnega delovanja mišice zapiralke, ki po prehodu hrane v želodec tega zaradi svoje šibkosti ne zapre. Želodčni kislini tako pusti, da ta prehaja nazaj v požiralnik. Po navadi refluks spremlja zgaga – pekoč občutek v predelu za prsnico, ki se širi od žličke proti žrelu. Vzroki za refluks so najpogosteje slaba prehrana, nepravilno prehranjevanje, stres, jemanje določenih zdravil …

Kako si pomagati?

Refluks si lahko lajšate s pravilno prehrano, uživanjem hrane večkrat na dan, ter z vzdrževanjem normalne teže. Pametno se je izogibati hrani in pijači, ki spodbujajo izločanje kisline, kot so gazirane pijače, alkohol, sokovi citrusov, ter pijače s kofeinom, pa tudi kajenju in pa stresnim situacijam. Poleg zdravega življenjskega sloga pa zdravniki zelo priporočajo tudi spanje na ležišču z naklonom.

Enakomeren naklon ležišča – rešitev proti refluksu

Že rahel naklon ležišča poskrbi, da sila gravitacije potisne želodčne sokove navzdol proti želodcu in prepreči, da bi kislina stekla navzgor v požiralnik. Poleg reševanja težave z refluksom, ima naklon blagodejen učinek tudi na smrčanje, zamašenost sinusov, migreno, na težave s spalno apnejo, pogosto pa tudi odpravi bolečine v hrbtenici.
Potrebna pa je pazljivost na to, da je naklon res enakomeren, in da nimate privzdignjenega samo vzglavja. Zgolj privzdignjeno vzglavje pogosto refluks lahko še poslabša, ter povzroči bolečine v hrbtenici. Naklon mora telo dvigniti enakomerno, saj se v nasprotnem primeru ustvari pritisk na želodec, ki še spodbudi tok želodčne kisline proti požiralniku.

Izberite naklon ležišča, ki vam najbolj ustreza

V Spalnem centru Maremico imamo za vas pripravljene kar tri izdelke, ki vam bodo olajšali refluks. Vam bolj ustreza toper ali posteljno dno? Izberite tak naklon ležišča, ki vam najbolj ustreza.

Toper Anti Refluks

Toper Anti Refluks se preprosto namesti pod rjuho, ali pa pod posteljno prevleko, če ima ta zadrgo in je dovolj raztegljiva. Na voljo je v treh različnih širinah, izbirate pa lahko med 6-centimetrskim in 12-centimetrskim naklonom.

Posteljno dno Refluks in Refluks Motor

Medicinsko zasnovani posteljni dni, primerni za vse vrste vzmetnic. Namenjeni sta odpravljanju refluksa in nekaterim drugim medicinskim težavam.

Posteljno dno Refluks

Posteljno dno Refluks Motor

Posteljno dno Refluks Motor

Posteljno dno Refluks (ročni dvig)

Privzdignite si vzglavje in ledveni del telesa, pri katerem si lahko prilagajate tudi trdoto

Posteljno dno Refluks Motor (motorni dvig)

Z motornim dvigom si lahko nastavite 99,99 % prilagoditev tako v spodnjem, kot zgornjem delu telesa. V ledvenem delu prilagajajte tudi trdoto.