Med 6. in 10. aprilom vabljeni na SEJEM DOM ali v salon Spalnega centra Maremico! Razvajali vas bomo s sejemskimi ugodnostmi in darili
postiljanje postelje

Zakaj ne smemo postiljati postelje takoj zjutraj?

Postiljanje postelje je opravilo, ki nam ga starši vcepijo v redna opravila že od otroških let. Postlana postelja je znak urejenosti in reda, prav tako pa je pogled na sobo oz. spalnico zagotovo lepši, če naša postelja ni le kup odej in vzglavnikov.

Ne postiljajte takoj zjutraj!

Ali ste vedeli, da ne smete postiljati takoj zjutraj? Če ste bili navajeni tega, hitro prenehajte!
Jutranje postiljanje ni zdravo za posteljo. Razlog tiči v našem telesu – čez noč izločimo veliko tekočine, namnožijo se mikroorganizmi, nabere se odmrla koža, tukaj je tudi prah. Ko zjutraj radi poležimo, ker nam je v postelji prijetno toplo, to v istem trenutku pomeni tudi vlažno in zatohlo posteljo. Zato je nujno, da zjutraj odejo odgrnemo in pustimo, da se ležišče posuši.

Likanje posteljnine?

postiljanje posteljeDa! Razlika bo vidna že na prvi pogled. Seveda nekateri materiali ne zahtevajo likanja, kot je na primer flanela. Bombažna ali lanena posteljnina pa bosta na pogled veliko lepši, če jima boste namenili likanje.

Trik za vse, ki ne marate preoblačenja posteljnine

Včasih je lahko oblačenje odeje prava nočna mora, kajne? Za vas imamo pripravljen hiter trik: obrnite posteljnino navzven, z rokami pa primite notranje vogale in odejo. Potem posteljnino samo vrzite preko in voilá – odeja je oblečena v manj kot minutki!

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z njihovo uporabo.