Sara Isaković o spanju

O spanju s Saro Isaković in Emilom Marinškom v oddaji Ambienti

Zakaj je spanje pomembno in kakšno ležišče poskrbi za kvalitetno spanje? O tem sta v oddaji Ambienti govorila nekdanja vrhunska športnica in danes predavateljica psihologije učinkovitosti, Sara Isaković ter ambasador zdravega spanja, Emil Marinšek. Oba se zavedata izrednega pomena spanja, zato mu posvečata veliko pozornosti.

Kakovostno spanje ima velik pomen za naše telesno in mentalno zdravje

Kot vrhunski športnici, je Sari Isakovič spanje že od nekdaj pomenilo veliko.  Zadostna količina spanja – kot sama pravi, je to idealno 8 ur – ji je omogočila regeneracijo telesa in njegovo pripravo na kvaliteten trening ali tekmovanje naslednji dan. Kvalitetno spanje pokriva vse faze spanja. Sara omeni globoko fazo spanja, v kateri se telo regenerira, ter REM fazo spanja, v kateri sanjamo in se čustveno očistimo. Kako pa lahko lažje zaspimo? Pomaga spalni obred.

Izbira ustreznega ležišča za kakovostno spanje in regeneracijo telesa

”Ljudje se premalo ukvarjamo z izbiro ležišča,” meni Emil Marinšek. Na ležišču sicer preživimo tretjino svojega življenja, ustrezno ležišče pa pomembno vpliva na kvalitetno spanje in na regeneracijo telesa. Kakšno pa je ustrezno ležišče? Tako, ki natanko ustreza našemu telesu. Najbolj optimalno ležišče je izdelano po meri posameznika. Za njegov nakup si je potrebno vzeti čas in se pogovoriti s strokovnjakom.

Ležišče izdelano po meri in ustrezen pogovor s svetovalkami za spanje, najdete tudi pri nas v Spalnem centru Maremico. Vse modele ležišč Leticia si lahko ogledate tukaj.

P.S.: Ali uganete, koliko € na prebivalca na leto Slovenci investiramo v ležišča? Emil vam bo ta podatek zaupal v spodnjem videu.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.