lezisce Leticia - nasveti

Zdravo spim, zdravo živim: Ja! Krivo je lahko ležišče!

Vsi vemo, da so za zdrav spanec izjemno pomembni ležišče, vzglavnik in posteljnina. To že ptički čivkajo. In tega se, vsaj podzavestno, zavedamo vsi. Vprašanje pa je, če na to pomislimo, ko imamo za sabo neprespana jutra, bolečine v križu, ko nam zmanjka energije že na polovici dneva. Zastavljamo vam 3 vprašanja. Naj vas + in – spodbudijo k temu, da razmislite, kaj od tega že upoštevate in kje je prostor za izboljšave.

1. Imate pravo ležišče zase?

Če se zbujate utrujeni in z bolečinami v ledvenem predelu, potem zagotovo nimate pravega ležišča! Na trgu je velika ponudba ležišč različnih kakovosti, materialov in cen. Vzemite si čas in razmislite, kakšno vrednost ima vaša hrbtenica in spanec. Poiščite ležišče, ki bi vam res odgovarjalo ter ga preizkusite. Katero ležišče kupiti, kakšne trdote mora biti, iz katerih materialov naj bo izdelano, ali je ustrezno za alergike in astmatike, ima pralno prevleko, … ?
Najhitrejša pot do odgovora je, da prisluhnete svoji hrbtenici! Ta bo najbolje vedela, kaj vam ustreza. (Kako izbrati najboljše ležišče za hrbtenico?)

leticia mesec zdravega spanja 2 teden slika 1 786 2017 03

+ LEŽIŠČE IZDELANO PO MERI TELESA JE POPOLNO ZA VSAKOGAR. TUDI ZA VAS.
Takšno ležišče bo izdelano glede na vaše telesne mere, potrebe in želje in vas bo optimalno podprlo ter razbremenilo na predelih telesa, ki to potrebujejo. Izdelano iz kakovostnih, zračnih in pralnih materialov vam zagotavlja zdrav spanec. Gre za vaše spanje, za vaše zdravje.

– LEŽIŠČA SERIJSKE IZDELAVE ZARES USTREZAJO LE PEŠČICI LJUDEM.
Spanje na serijsko izdelanih ležiščih zares ustreza le redkim. Če ste med njimi, super. Če niste, se verjetno srečujete s premehkim ali pretrdim ležiščem, ki povzroča bolečine v predelu križa in bokov ter vam posledično jemlje energijo, potrebno za vaše vsakodnevne aktivnosti.

2. Je vaš vzglavnik prijazen do vašega vratu?

Verjetno ste tudi vi zamenjali že kar nekaj vzglavnikov. Nekateri med vami uporabljate celo več kot enega. S tem zares ni nič narobe, dokler spite dobro in brez bolečin v hrbtenici ter v predelu vratu. Če ni tako, berite dalje.

leticia mesec zdravega spanja 2 teden slika 2 786 2017 03

+ VZGLAVNIK Z NASTAVLJIVO TRDOTO, NAKLONOM IN VIŠINO.
Če že, izberite takega, ki mu lahko sami nastavite trdoto, naklon in višino. Ne pozabite pa tudi na samo polnilo, ki naj bo dovolj prožno, udobno in zračno. Snemljiva pralna prevleka bo poskrbela za enostavno vzdrževanje higiene. (Prilagodljiv vzglavnik Leticia)

– VZGLAVNIK  BREZ NASTAVLJIVE TRDOTE, NAKLONA IN VIŠINE.
Tu ni kaj za dodati. Vsi imamo doma vsaj enega takega, zato vemo, da tu ni srednje poti. Ali ti odgovarja ali ne.

3. Kupujete posteljnino samo na podlagi barv in vzorcev?

Posteljnina mora biti v odtenkih, ki so vam ljubi. Z vzorci ali brez. Pomembno je, da je všeč vam in vašemu partnerju. To pa ni vse. Pozorni morate biti tudi na to iz kakšnega materiala je izdelana, je prijetna na otip, je dovolj zračna, … ?

leticia mesec zdravega spanja 2 teden slika 3 786 2017 03

Spite torej zdravo ali morate za to še kaj postoriti?

Če ste tekom branja ugotovili, da bi potrebovali novo ležišče, vzglavnik ali posteljnino, potem nas le obiščite v Spalnem centru Maremico, na Šlandrovi 4 v Ljubljani.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.