različni materiali za izdelavo vzmetnice

Kateri material je najboljši zame?

Se ponoči zbujate zaradi potenja, se vam zdi, da vaše ležišče ne diha? Iščete najboljši material zase in svoje ležišče? Ne moremo vam povedati, kateri material je najboljši za vas. Tega vam ne more povedati nihče, razen vaše telo. Zato je izjemno pomembno, da sami preizkušate različne materiale in ležišče.

Pripravili smo zbirko lastnosti različnih materialov.

Lateks

Lateks je naraven material, ki ga pridobivajo iz soka drevesa kavčukovca. Za izdelavo posteljnih jeder uporabljajo material, ki vsebuje približno 30 do 75 odstotkov naravnih surovin, drugo so umetni materiali.

Lateks je zelo prilagodljiv, prožen, glavna slabost pa je njegova visoka gostota, zaradi česar slabo vpija vlago. Zaradi te lastnosti ga ne priporočamo ljudem, ki se ponoči močneje potijo.

Pena

Predsodek o tem, da so ležišča iz pene cenena, je zastarel.

Ležišča iz pene odlikujejo zelo majhna teža, velika prožnost in trajnost. Ležišče lahko operemo, odporno pa je tudi na pršice in bakterije.

Hladno valjana pena ohranja izjemno prožnost tudi po dolgotrajnih obremenitvah, zaradi odprte celične strukture pa omogoča izjemno zračnost. Spominska pena pa se zaradi svoje izjemno elastične sestave prilagodi pritisku telesa.

Vzmeti

Danes poznamo več vrst ležišč z vzmetmi, najpogostejši obliki pa sta vzmeti z žepki in šlarafija. Pri žepkastem vzmetenju so vzmeti vložene v posebne žepke iz blaga in tako vsaka vzmet deluje zase in nudi ustrezno točkovno podporo. Prednost takega ležišča je dolga življenjska doba, največja slabost pa velika teža, zaradi katere je ležišče težko obračati.

Šlarafija pa je sistem medsebojno prepletenih vzmeti, ki omogočajo veliko prožnost.

Voda

Vodne postelje veljajo za najbolj zdrava ležišča, saj se popolnoma prilagajajo vsakemu posamezniku.

Vodne postelje so vrhunec zdravega spanja zaradi izjemnega prilagajanja, ustrezne podpore hrbtenici, higieničnosti in prijetne toplote.
Največja slabost vodne postelje je njena teža, vendar je v ceno že vključen nosilni podstavek, ki porazdeli težo in je pritisk na tla minimalen.

Potrebujete Visual Comfort

Idealno udobje resnično lahko vidite. Na otip je zelo težko ugotoviti razlike med dvema podobnima ležiščema, sistem Visual Comfort pa omogoča, da tudi najmanjše razlike v vašem osebnem udobju takoj vidimo na ekranu, v barvah. Z njim boste preprosto izbrali najboljši material!

Kako deluje? Z nevtralno napravo izmerimo točkovne pritiske vašega telesa na ležišče, medtem ko vi ležite na ležišču v svojem običajnem spalnem položaju. Vse podatke potem vpišemo v poseben obrazec, ki nam služi kot izhodišče pri izdelavi ležišča za vaše telo.

digitalna meritev telesa leticia vzmetnice po meri

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.

Vabljeni na
sejem Dom

Med 22. in 26. marcem imate priložnost, da spoznate ležišča Leticia in postelje BoxSpring na sejmu Dom v Ljubljani in izkoristite sejemske ugodnosti. Ugodnosti boste v tem času deležni tudi v Spalnem centru Maremico v ljubljanskih Črnučah.