jakov fak boxspring postelja

Jakov Fak: »Ko pridem domov, si želim optimalno odpočiti.«

Potem ko je Jakov Fak uspešno zastopal Slovenijo na olimpijskih igrah 2018 v Pjongčangu in nam priboril srebrno medaljo, si je zaslužil potreben počitek in regeneracijo. Seveda za optimalen počitek ni boljšega ležišča kot je Leticia. Faka smo ujeli kar doma in ga povprašali o načinih sproščanja po napornih tekmah in kakšno vlogo igra pri pripravah na nove izzive pravilna izbira ležišča.

» … šele takrat, ko se človek dobro počuti v postelji, se dobro naspi in regenerira.«

Jakov Fak in njegova izkušnja s spanjem na Leticii

Kaj vam je pomembno pri regeneraciji po napornih tekmah?

Trening in tekme zahtevajo velik napor, tako da je za dobro regeneracijo po naporih vedno pomemben zelo dober spanec. To je bistvo, ki nas povrne k močem, da lahko ponovno sledimo svojim sanjam.

Kako dolgo spite?

Ponavadi 8 do 10 ur v dnevu. Sicer v dveh kosih, ampak je to nekako moja stalnica.

Kaj vam pomeni dober spanec?

Dober spanec je zame ravno tako pomemben kot dober trening. Šele skupaj ustvarjata napredek. V bistvu šele trening v povezavi s spanjem ustvari popolno celoto.

Zakaj ste se odločili za nakup ležišča Leticia?

Predvsem me je za nakup ležišča prepričala modularnost – vsak lahko izbere svoj del postelje in trdoto na določenih delih. S tem najlažje najdemo optimalno udobje in šele takrat, ko se človek dobro počuti v postelji, se dobro naspi in regenerira.

Kaj pa videz postelje?

Estetika je tudi zelo pomemben del, čeprav vedno dajem prednost temu, da je postelja udobna. Ampak ko smo prišli do estetike, smo našli tisto, kar nas veseli in iz tega je potem nastala takšna lepa celota.

Kako bi primerjali ostala ležišča z ležiščem Leticia?

Glede na to, da preživim veliko časa na poti, spim na raznih ležiščih različnih kvalitet, in ko pridem domov, si želim optimalnost, da si lahko odpočijem in sem nato pripravljen na nove izzive.
Udobje je zelo pomembno in glede na to, da v enem letu zamenjam veliko ležišč, sem občutljiv na to, kakšno ležišče imam.

Bi Leticio priporočali tudi drugim?

Bi priporočal vsem prijateljem in sem že priporočal vsem v ekipi. Z lastnimi izkušnjami s spanjem na Leticii lahko veliko povem in menim, da je to najboljši način, ko prenašam svoje izkušnje z dobrimi produkti.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.