Anton Merčun pri delu, izdelava vzmetnice po meri, ročno delo izdelano v sloveniji

Intervju: Pri izdelavi ležišča pomembne želje in potrebe posameznika

Anton Merčun je vodja proizvodnje ležišč Leticia že vrsto let. On je pravzaprav tisti, ki sledi ležiščem od začetnih korakov, pa vse do njihovega »odhoda« iz proizvodnje. Pokukali smo v njegovo proizvodno delavnico in mu zastavili nekaj vprašanj.  Preberite, kaj nam je zaupal.

Anton, ste vodja proizvodnje ležišč Leticia. Ležišču sledite od začetnih korakov, pa vse do njihovega ’odhoda’ iz proizvodnje. Kako dolgo traja proces proizvodnje enega ležišča?

Proces proizvodnje se prične že pri nabavi vseh surovin, sestavnih delov ležišča. Pri proizvodnji ležišč Leticia bi poudaril sledljivost materialov. Njihovemu izvoru lahko sledimo od dobaviteljev do končnega uporabnika. Tako skrbimo za vrhunski nivo kakovosti sestavnih delov.

Kadar v proizvodnjo dobimo naročilo za uporabnika, ki je izbral npr. posteljo BoxSpring s personaliziranim ležiščem MultiModular v različnih barvah in materialih, je proizvodni proces daljši, kot če uporabnik naroči samo ležišče npr. TrioComfort ali Spring, kjer je stopnja personalizacije nižja.

 

Če se uporabnik odloči za ležišče po meri MultiModular, v salonu opravijo meritev s sistemom Visual Comfort in izpolnijo poseben obrazec s telesnimi merami. Kaj se zgodi s temi podatki v proizodnji?

Pri interpretaciji meritev se najbolj osredotočimo na mere telesa (višina, teža, širina ramen, bokov in pasu). Vsekakor pa so pri sestavi ležišča pomembne tudi posebne želje oz. potrebe uporabnika (npr. refluks, okrevanje po operaciji, …). Na podlagi teh podatkov sestavimo idealno kombinacijo trdot modulov in jih razporedimo v ležišče. Podatki na obrazcu nam služijo pri pravilni konfiguraciji modulov v jedru ležišča, slika meritve s sistemom Visual Comfort pa pokaže, katero udobje v zgornjem delu ležišča je najbolj optimalno. Običajno to uporabniki izberejo že v salonu, s pomočjo naših svetovalk za zdravo spanje.

 

Kaj vam je pri delu z Leticio najljubše?

Predvsem naslednje tri stvari:

1. V veselje in ponos mi je delati v podjetju, kjer uporabljamo res vrhunske, kvalitetne materiale.

2. Soočanje z vsakodnevnimi izzivi, ko v proizvodnjo prejemamo različna naročila uporabnikov in se moramo prilagajati njihovim željam in spalnim potrebam. Tukaj gre res za individualno obravnavo vsakega posebej. Ob tem občutim zadovoljstvo, da lahko skrbim za kvalitetno spanje uporabnikov na ležiščih, narejenih po njihovi meri.

3. Nemalokrat se zgodi, da nam uporabniki po določenem času, ko že spijo na Leticii, posredujejo povratne informacije o spanju. Iz odzivov se lahko veliko naučimo za bodoče uporabnike, pohvale pa pomenijo potrditev, da delamo prav.

 

Tudi sami spite na Leticii?

Seveda, že več let.

 

Izdelujete tudi ležišča Leticia za tuje trge. Ali se potrebe in zahteve uporabnikov kaj razlikujejo med državami? Ali prevladuje kakšen model Leticie?

V večini so zahteve in potrebe uporabnikov podobne, kot v Sloveniji. To velja predvsem za uporabnike v Avstriji in Nemčiji. Medtem ko si uporabniki v državah severne Evrope (Belgija, Nizozemska) želijo občutno mehkejša in udobnejša ležišča.

Pri izvozu prevladujejo predvsem ležišča po meriMultiModular. Je pa ta trend v porastu tudi v Sloveniji.

Spletna stran za delovanje potrebuje piškotke. Nastavitve lahko spreminjate tukaj.