Alergija

Alergija na prah in pršice

Motnje spanja zaradi alergenov

Danes je skoraj tretjina ljudi (pre)občutljivih na različne alergene iz okolja. Eden najpogostejših povzročiteljev alergije v zaprtih prostorih so pršice. Čeprav pršice niso nevarne, mnogim povzročajo številne preglavice (nadležno draženje v nosu, kihanje, kašljanje, v hujših primerih celo astmatičnimi napadi), saj so snovi v njihovih iztrebkih pogost alergen – nastane alergija na pršice. Te nevšečnosti ponoči vplivajo tudi na vaše spanje. Zbujate se utrujeni in nenaspani, zato je prav, da se ustrezno informirate in za svoje spanje izberete kakovostne in zračne materiale.

Kaj so pršice in s čim se hranijo?

Pršice so mikroskopsko majhne živalce, ki se hranijo z delčki odmrle kože in drugimi organskimi materiali. Rade imajo vlažno okolje, ki je primerno ne samo za bivanje, temveč tudi za razmnoževanje.

Alergija na pršice = Vlaga in odmrla koža v vašem ležišču

Najraje se zadržujejo v preprogah, na oblazinjenem pohištvu, v sedežih garniturah, v največji koncentraciji pa še posebej v vzglavnikih in ležiščih, ki vsebujejo bodisi slabo sušeče naravne materiale, bodisi umetne materiale slabše kakovosti, ki ne omogočajo sprotnega odvajanja vlage iz ležišča.

Investirajte v primerno ležišče, vzglavnik in posteljnino

Alergija na pršice je res neprijetna. Če se tudi vi z njo soočate, si lahko pomagate in bistveno omilite simptome, ki vplivajo na kvaliteto vašega spanja. Za vas imamo  3 NASVETE:

1. NASVET: Izberite ustrezno ležišče

Ležišče, ki je oz. se vam bo izdelalo iz kakovostnih, certificiranih in umetnih materialov za sprotno odvajanje vlage. Pri tem bodite pozorni tudi na optimalno prileganje vašemu telesu. Obstajajo ležišča, ki vam vse to lahko ponudijo, zato ni potrebe po sklepanju kompromisov.

DOBRO VEDETI: Med alergiki je še posebej cenjeno ležišče z žepkastimi vzmetmi – vzmetnica Leticia Spring, ki z žepkastimi vzmetmi Spring in ostalimi dodatnimi materiali, dobesedno diha z vami. Snemljiva pralna prevleka pa je pika na i za popolno čistočo vaše postelje.

2. NASVET: Izberite vzglavnik, ki bo dobesedno dihal z vami.

Izbira materiala je tu ključna, zato se osredotočite na umetno polnilo, ki sproti odvaja vlago. Pri tem ne pozabite na ustrezno podporo vašega vratu.

DOBRO VEDETI: Med alergiki je dobro sprejet vzglavnik Leticia, saj je izdelan iz hitro sušečih materialov, ki so potrjeni z ustreznimi certifikati. Prav tako omogoča osebno nastavitev podpore, višine in naklona. Popolna kombinacija tudi za alergike.

3. NASVET: Izberite odejo, ki bo zares zračna.

Če vam je alergija na pršice poznana in imate zaradi nje težave, ni vseeno s katero odejo ste pokriti. Lahko š tako dobro poskrbite za ustrezen vzglavnik in ležišče, pa lahko zaščito proti pršicam popolnoma porušite z neustrezno odejo. Zato pozor tudi pri nakupu odeje. Le ta naj vsebuje izključno umetne materiale, ki dobro odvajajo vlago in so pralne na 60 stopinjah.

DOBRO VEDETI: V Spletni trgovini Maremico, lahko izberete izjemno zračni in hitro sušeči odeji:
– Izjemna odeja z inovativnimi zračnimi blazinica je pralna na kar 95°C- Odeja Climabalance BedTime
– Hitro sušeča odeja z možnostjo pranja na 60°C – Odeja Inlet Dreamfil Medium