Utrujenost in nespečnost

Se ponoči premetavate, zjutraj pa se zbujate utrujeni?

Nikakor ne morete najti pravega položaja za spanje?


Hiter življenjski tempo, stres, nezdravo prehranjevanje in premalo gibanja ... Vse to je del sodobnega načina življenja, na katerega pa imamo le majhen vpliv. In prav zato bi morali poskrbeti za zdrav in krepčilen spanec, saj ta omogoča, da se telo regenerira in nas napolni s svežo energijo.

Utrujenost in nespečnost

Razlogi za težave pri uspavanju in nenehno utrujenost so sicer številni in so pogosto posledica drugih bolezni ali stanj. Dostikrat pa je za nespečnost kriva tudi nepravilna higiena spanja in neustrezno ležišče. Če vam ležišče ne daje opore tam, kjer jo potrebujete, se na njem ne morete sprostiti.


Kaj mora zagotoviti ležišče, da bo vaš spanec zdrav in sproščujoč?

  • Ležišče se vam mora optimalno prilagoditi. Vbočeni deli telesa morajo biti optimalno podprti, izbočeni deli optimalno razbremenjeni. Le tako bo vaše telo razbremenjeno, hrbtenica pa v pravilnem položaju za sproščanje.
  • Ležišče mora biti izdelano iz hitrosušečega materiala visoke kvalitete, za katerega so pridobljeni certifikati, ki potrjujejo poreklo in samo kvaliteto.
  • Ležišče mora omogočati vzdrževanje ustrezne higiene. Le tako bo vaš spanec zdrav in sproščujoč. Alergije na pršico bodo postale preteklost.

Izberite ležišče po meri vašega telesa, ki vas bo ustrezno podprlo in vas tako nežno zazibalo v miren spanec.


Preberite Zakaj je ležišče po meri najboljše za vas?
Več o tem


Še nekaj nasvetov kako se izogniti utrujenosti in nespečnosti:

  • Bodite telesno aktivni vsaj 2 x tedensko, vendar ne pred spanjem.
  • Pred spanjem se izogibajte stresnim situacijam. Umirite svoj tempo in se posvetite sprostitvenim stvarem. Preberite kakšno knjigo, poslušajte prijetno glasbo, meditirajte,...
  • Izogibajte se težki in pekoči hrani ter imejte zadnji obrok vsaj dve uri pred spanjem. Prednost dajte lahki hrani, spijte skodelico čaja,..
  • Imejte čimbolj urejen urnik spanja (hodimo ob isti uri spat).
  • Poskrbite za primerno temperaturo vaše spalnice. Svetujemo cca 19°C.
  • Poskrbite, da bo vaše ležišče iz zračnega materiala, ki bo sproti odvajalo vlago. Vaše težave z nočnim potenjem bodo postale preteklost.
  • Le z optimalno podporo ležišča, bo vaš spanec zdrav in kvaliteten. Ljudje se razlikujemo po telesnih lastnostih in spalnih navadah, zato bodite pozorni da vas bo ležišče podpiralo na mestih kjer to potrebujete. Pri izbiri ležišča se ne prilagajajte partnerju. Naj si vsak izbere sebi optimalno in idealno ležišče.
 
 

Brezplačne vsebine za vas

Vam primankuje spanca in razmišljate, da bi nekaj spremenili v tej smeri?


Tu vam lahko pomagamo mi. Za vas smo pripravili kar nekaj vsebin s katerimi vam želimo izboljšati kvaliteto spanca in življenja na sploh.

Od nasvetov za zdravo življenje, pa vse do naročila brezplačnega kataloga ležišč Leticia. Poglejte kaj bi bilo za vas koristno in se naročite brezplačno.

Brezplačni e-nasveti

Spremljajte nasvete za zdravo življenje ter aktualno ponudbo.
Naročite e-nasvete.

Informacije na dom

Naročite tiskani izvod
kataloga Leticia in brezplačno vam ga bomo poslali na dom.

E-priročniki

Oglejte si brezplačne e-priročnike o
zdravem spanju.
 
 

Nagrade in priznanja, ki so jih prejeli izdelki Maremico:

Sejemsko priznanje Celjskega sejma za modularno ležišče Leticia Srebrno priznanje za inovacijo za patentirano modularno ležišče Leticia Top Ten za Hibridno modularno ležišče Maremico 2010 Zlato priznanje za inovacijo za modularni vzglavnik Leticia 2010 Tretja nagrada Ljubljanskega Pohištvenega sejma 2008
Vse pravice pridržane © 2012 Maremico d.o.o. | Splošni pogoji | Nastavitve piškotkov | Powered by PROGMBH
Želite izvedeti več

Želite več informacij o izbiri pravega ležišča?

Ali pa potrebujete dober nasvet o spanju?

 

Pokličite nas:


01 56 10 900


Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.


Pišite nam na:


prodaja@maremico.si


Obiščite nas:


Spalni center Maremico
Šlandrova ulica 4
1231 Ljubljana Črnuče